Back Back Nieuws

Internet belangrijkste informatiebron events

15 juni 2010
Het internet heeft zich opgewerkt tot de belangrijkste bron van zakelijke informatie. Dat is de conclusie van een rapport van de Canadian Business Press, zo valt te lezen op eventplanner.be.

Bijzonder bruikbare bron van informatie
Daarbij wordt opgemerkt dat het internet in bijna elke economische sector, waaronder ook de eventsector, een cruciale positie heeft verworven op het gebied van zakelijke informatie. Uit het onderzoek blijkt dat inmiddels 76 procent van de bedrijven van mening is dat het internet voor hun sector een bijzonder bruikbare bron van informatie is. Daarmee haalt het internet de beste score van alle beschikbare informatiekanalen.

Succes te wijten aan publicaties
Gespecialiseerde publicaties en vakbeurzen volgen op een tweede plaats met een score van 67 procent. Vier jaar geleden werden deze publicaties en vakbeurzen nog belangrijker geacht dan internet en veertien jaar geleden vond slechts 22 procent dat het online kanaal als een belangrijke bron moest worden bestempeld. De onderzoekers merken op dat het succes van het internet voor een belangrijk gedeelte te wijten is aan een aantal publicaties en marketeers die op de nieuwe digitale technologie hebben ingespeeld.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!