Innovationlink geeft innovatie kans van slagenInnovationlink geeft innovatie kans van slagen
Back Back Nieuws

Innovationlink geeft innovatie kans van slagen

01 november 2019

Innovationlink is een nieuw netwerk in Nederland waar uitvinders, ondernemers, investeerders en dienstverleners met elkaar in contact kunnen komen. Het omvat een totaaloverzicht van alle benodigde kennis, dienstverlening en zakelijke netwerken om een idee of uitvinding sneller door te ontwikkelen naar een succesvol product of dienst.

Holistische aanpak

In Nederland zijn dagelijks zo’n 250.000 mensen bezig met uitvindingen en innovatie. Er bestaat echter geen holistische aanpak om te komen van idee tot succesvolle marktintroductie. Een dergelijke benadering is zeer gewenst in de complexe en verknoopte innovatiewereld. Er zijn veel gefragmenteerde initiatieven, maar niet één centrale plek waar expertise, kennisuitwisseling en matchmaking samenkomen. Daarom is er nu Innovationlink. Hét netwerk van inventie tot innovatie, dat inspireert, verbindt en mogelijk maakt.

Innovatie versnellen door samenwerking

Bij Innovationlink draait alles om verbinden. Het netwerk legt de link tussen vraag en aanbod van innovatie en alles wat erbij komt kijken om uitvindingen en ideeën sneller door te ontwikkelen en succesvol op de markt te brengen. Via een online platform met Community app, het netwerkevent Innovationlink LIVE, exclusieve bedrijfsbezoeken, een handboek en een helpdesk voor advies op maat kunnen uitvinders, innovators, ondernemers, investeerders en dienstverleners met elkaar in contact komen. De aanpak is holistisch en omvat de elf belangrijkste schakels in het innovatieproces: intellectueel eigendom, business cases, financiering, juridische zaken, ontwerp en prototyping, samenwerking, ideeënmakelaars, zakelijke netwerken, subsidies, overheidsbeleid en marketing.

Innovationlink LIVE

Op 26 november 2019 vindt de eerstvolgende Innovationlink LIVE plaats bij Seats2Meet in Tilburg. Het netwerkevent biedt van 9 tot 18 uur een interactief programma met presentaties, workshops, een bedrijvenmarkt en de mogelijkheid om een Quick Scan te laten maken van je innovatiewaarde. Experts als de Rabobank, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Midpoint Brabant, Gemeente Tilburg, NEN en GBO geven antwoord op vragen als: Waar kan/moet je rekening mee houden om een idee goed te beschermen? Op welke manieren kun je geld genereren met ideeën, ontwerpen of patenten? Hoe kom je aan afnemers of launching customers? Waar moet je zijn voor financiering, juridisch advies en startersondersteuning?

Innovationlink LIVE is toegankelijk voor alle geïnteresseerde innovators én experts. De toegang voor leden is gratis. Niet-leden betalen € 100 en krijgen daar het gloednieuwe handboek ‘Van inventie naar innovatie’ bij cadeau. Innovationlink streeft naar 2 tot 4 netwerkevents per jaar in verschillende regio’s in Nederland. Daarbij wordt zoveel mogelijk aangehaakt bij lokale platforms en bedrijvigheid, vanuit de gedachte dat samenwerkingspartners vaak dichtbij te vinden zijn.

Innovatie-professor

Grondlegger en directeur van Innovationlink is Hans Kamphuis, eigenaar van The Link Solutions en auteur van het handboek ‘Van Inventie naar Innovatie’. Hans Kamphuis is tevens werkzaam bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland als adviseur internationaal innoveren en ondernemen in het Enterprise Europe Network en onlangs benoemd tot Visiting Professor aan de Universiteit van Nanjing in China. Tevens heeft hij aan de basis gestaan van het tijdschrift Utopia, Uitvinderscentrum ID-NL, tijdschrift Items, ioN, booosting en de Open Design Aanpak. Hij is 10 jaar voorzitter van de NOVU geweest en is momenteel lid van de Take-Off commissie van het NWO.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!