Back Back Nieuws

Initiatief voor nieuw leer- en werktraject door It's Gonna Happen!

10 juli 2011
Almere is vanaf september een nieuw leer- en werktraject in de evenementenbranche rijker. Vijf studenten kunnen zo hun ondernemers- en organisatiekwaliteiten ontwikkelen in een realistische en gecontroleerde omgeving. Het nieuwe leer- en werkmodel is het product van een samenwerking tussen ROC Flevoland, Windesheim Flevoland en het Almeerse evenementenbureau It’s Gonna Happen! Laatstgenoemde is initiatiefnemer van het project en neemt de taak op van mentor en coach van de studenten.

 

Leren in de praktijk

‘Het is geen stageplek maar een volwaardige werkplek’, benadrukt directeur Mirjam de Rooij van evenementenbureau It’s Gonna Happen! ‘Door praktijkervaring kun je gaandeweg een echte professional worden. Door actief te zijn in het vak leer je in te spelen op allerlei onverwachte situaties en kun je steeds makkelijker fouten oplossen. Wij bieden studenten ruimte voor ontwikkeling en verlenen tegelijkertijd een professionele dienst.’

 

Zekerheid van professionaliteit

De Rooij is ervaren genoeg om opdrachtgevers zekerheid te kunnen bieden dat hun evenement tot in de puntjes wordt georganiseerd. ‘De studenten kunnen uit hun dak gaan en wij zien erop toe dat het professioneel wordt uitgevoerd. Door onze werkwijze krijg je een evenement dat voor iedereen voelt als een feest, maar waar studenten veel van het vak leren.’

 

Deelnemende scholen

Naast mbo-studenten van ROC Flevoland die de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie volgen, komen studenten van diverse opleidingen van Windesheim Flevoland in aanmerking voor deze werkplek. Bij de hogeschool speelt praktijkervaring sowieso een belangrijke rol, o.a. in de zogenoemde Comakerships.

 

Medewerking vaste relaties

De duur van de werkstages varieert per opleiding maar gemiddeld zullen studenten twintig weken onafgebroken werkzaam zijn bij It’s Gonna Happen! De studenten krijgen binnen de organisatie een eigen werkplek op een kantoorverdieping in Almere Haven. Inmiddels hebben de vaste relaties in het netwerk van It’s Gonna Happen! zich graag bereid verklaard de studenten te ondersteunen en te adviseren.

 

Kansen voor bedrijven én studenten

ROC Flevoland, Windesheim Flevoland en It’s Gonna Happen! verwachten dat het bedrijfsleven in de toekomst graag de organisatie van bedrijfsuitjes, personeelsfeesten, incentives en andere evenementen bij de studenten onderbrengen. De Rooij: ‘Met dit initiatief koppelen wij onze ervaring en deskundigheid aan de inventiviteit en gedrevenheid van jonge mensen. Wat wil je nog meer?’ De naam voor dit nieuwe ‘bedrijf’ is: It’s Gonna Happen! College.

 

Op de foto: de eerste twee studenten van het ROC zijn geselecteerd door Lieke IJmker (links achter) en Mirjam de Rooij (rechts achter) van It’s Gonna Happen!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!