Back Back Achter de schermen

Ik zoek bloggers, oké gastcolumnisten

22 mei 2006

Ik heb me de laatste weken wat in het vooruitzicht gesteld. Zo wilde ik misschien gaan starten met een online cursus webloggen, op een niet-schoolse manier, maar vertellend hoe ik zelf begonnen ben, wanneer ik tegen een probleem aan liep, hoe ik dat oploste, van wie ik welk advies kreeg, wat ik aanschafte om het allemaal nog leuker te maken, kortom: hoe ik besmet werd met het virus, hoe ik verslaafd raakte aan reflecteren, koffiedikkijken en reageren.

Er is in de jaren flink wat in mijn hoofd veranderd. Daar waar ik mijn kick kreeg om als journalist voor het eerst mijn naam als schrijver boven een stuk in de krant te zien, daar waar ik elke keer als er een blad uitkwam ik bij de binder het eerste exemplaar mee naar huis nam en ‘m in de auto al helemaal had bekeken, kortom: daar waar eerder print mijn liefde was is dat geleidelijk over gegaan naar direct publiceren op internet.

Over die cursus dus. Ik ben in het achterliggende jaar geregeld door mensen uit de eventbranche benaderd die aan de ene kant geen enkele seconde in de dag konden missen, maar aan de andere kant dat webloggen wel erg interessant vonden. Dat webloggen. Nog steeds is het fenomeen niet erg doorgebroken binnen de branche. Ik heb geleerd me daar wat sneller bij neer te leggen, dat overtuigen heeft toch geen zin als men er niets in ziet, of er geen tijd voor heeft. Maar goed, als men graag een soort online cursus wil laat het me even weten. Met veel plezier start ik het.

Waar ik zeker mee begin? Gastcolumnisten vragen. In de komende periode – zeg tot september wanneer officieel bekend wordt gemaakt dat deze weblog bestaat en onder de nieuwssite highprofile.nl wordt geplaatst – ga ik bellend en mailend het land door om mensen uit de branche te vragen of ze zin hebben in een gastcolumnistenschap.

Uit alle takken van sport: opdrachtgevers, ondernemers, catering, bureaus, locaties, verhuurbedrijven, groenvoorziening, artiesten, horeca-uitzenders, maar ook studenten, parttime oproepkrachten, trainers, you name it, met een groot aantal enthousiastelingen die graag over hun ervaringen willen schrijven, over hun denkwijzen, hun twijfels, hun passie, hun liefde voor het vak, hun toekomstvisie, of gewoon over mooie evenementen die ze hebben (mee)gemaakt, onvergetelijke belevenissen… alles waar ze het graag over zouden willen hebben, maar waar nooit een laagdrempelig platform voor was, die personen zoek ik, als die personen me nou zouden willen mailen dan is dat een mooi begin. Denk ik.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!