ID&T overgenomen door Superstruct EntertainmentID&T overgenomen door Superstruct Entertainment
Back Back Nieuws

ID&T overgenomen door Superstruct Entertainment

17 september 2021

ID&T is overgenomen en wordt onderdeel van Superstruct Entertainment, dat onder meer festivals als Sziget en Zwarte Cross organiseert. Het entertainmentbedrijf is weer in handen van het Amerikaanse Providence Equity.

ID&T organiseert jaarlijks zo'n zeventig evenementen en zit achter bekende festivals als Mysteryland, Thunderdome en Defqon.1. Jaarlijks komen er zo'n 1,5 miljoen bezoekers op de festivals af. Oprichters van diverse festivals en het senior management worden aandeelhouders in het bedrijf van de nieuwe eigenaar. Met de samenwerking willen ze hun marktpositie versterken, zeggen de partijen. De gesprekken over de overname begonnen al vóór de coronacrisis, in 2019. De pandemie zorgde voor vertraging.

Nieuw hoofdstuk

Het is een nieuw internationaal hoofdstuk voor ID&T, dat in 2013 in Amerikaanse handen kwam. Het ambitieuze bedrijf SFX nam de Nederlandse dancepioniers over, maar dat werd geen succes. Een paar jaar na de overname viel het bedrijf rond miljardair Robert X Sillerman als een kaartenhuis in elkaar. ID&T en andere Nederlandse bedrijven die onder SFX vielen (o.a. Q-Dance, Air Events, Awakenings en Paylogic) waren wél gezond en konden vrij eenvoudig gered worden, waarbij een deel van de aandelen weer in handen van de oorspronkelijke eigenaars belandden. Al die bedrijven gaan nu onder de naam ID&T Events gebundeld over naar Superstruct, al zijn de exacte details van de deal niet bekend gemaakt.

Met Superstruct hoopt ID&T nu wél een robuust nieuw moederbedrijf gevonden te hebben. Ritty van Straalen benadrukt dat niet alleen het bedrijf zelf, maar ook de belastingbetaler beter wordt van de overname. 'Vorig jaar hebben we een noodfinanciering gekregen van de Rabobank van 8 miljoen euro, een zelfde bedrag van de aandeelhouders en zelfs de werknemers hebben afgezien van een stuk salaris en vakantiegeld en dat omgezet in een lening van ruim 3 miljoen euro. Al die bedragen kunnen nu worden afgelost. Met de belastingdienst zijn afspraken gemaakt over het betalen van belasting over de opbrengsten uit deze transactie en we betalen de dit jaar ontvangen loon steun terug. Al met al hebben wij circa 12 miljoen steun ontvangen van de overheid en vanuit de opbrengsten van deze transactie vloeit er circa 17 miljoen euro terug in de staatskas.'

Bron: NOS.nl en 3voor12.vpro.nl

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!