Back Back Nieuws

IDEA onderzoekt salaris in evenementenbranche

29 juli 2008
Deze week laat IDEA , branchevereniging voor het evenementenvak, een enquête uitvoeren die zicht moet geven op de salarisniveaus die bureaus hanteren. Doel is hiermee een management tool te ontwikkelen dat de functieprofielen en –niveaus linkt aan salarisniveaus en secundaire arbeidsvoorwaarden. De enquête wordt uitgezet onder de leden van IDEA.

 
"Voor de bureaus is het prettig om vergelijkingsmateriaal te hebben, iets om je op te richten bijvoorbeeld bij salarisonderhandelingen", zegt bestuurslid Dorine van der Bruggen.

Een van de voorgenomen onderzoeksactiviteiten van IDEA, genoemd in het Jaarplan 2008, is het onderzoek naar salarisniveaus en functieprofielen. Om dit vorm te geven is in april een interne werkgroep van start gegaan, waar Dorine van der Bruggen lid van is."Het maken van goede functieomschrijvingen was onze eerste stap en gelijk ook de moeilijkste. Veel bureaus hanteren uiteenlopende benamingen voor dezelfde functies. Wij hebben voor de enquête een indeling in vier functieniveaus gemaakt, waarbij het niveau bepaald wordt door een combinatie van opleiding, werkervaring, taken en verantwoordelijkheden", aldus Van der Bruggen.  

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!