
Onderzoek
De afgelopen weken zijn horecaondernemers druk bezig geweest met het maken van plannen hoe ze de 1,5 meter kunnen verwezenlijken in hun bedrijf. Het blijft een ontzettende uitdaging om de onderneming zó in te richten dat én de regels gevolgd worden én de optimale bezetting gehaald wordt (op terrassen). Voor veel horecaondernemers is de bedrijfsvoering met alle restricties verreweg niet rendabel te krijgen. In het kader van een (afstudeer)opdracht kunnen studenten hierover met hen meedenken, bijvoorbeeld over onderwerpen zoals: conceptontwikkeling om de gastvrijheidsbeleving (in coronatijd) te verbeteren, een herinrichtingsadvies in het kader van de 1,5 meter economie of de implementatie van een nieuwe methode om werkprocessen te optimaliseren.’
Stage
KHN-voorzitter Robèr Willemsen: 'Wij vinden een goede samenwerking met de hoge hotelscholen – en overigens ook met de ROC’s – erg belangrijk. Zij leiden medewerkers en ondernemers van de toekomst op. Zodra de sector weer aantrekt, willen we natuurlijk dat de volgende generatie gastvrijheid professionals getraind klaarstaat. Daarom is het belangrijk dat bedrijven studenten blijven opleiden. Veel studenten zoeken nu een stage- of leerplaats en horecaondernemers kunnen wellicht wel wat extra creativiteit, hulp en advies gebruiken om ook de komende periode mooie stappen te kunnen zetten binnen hun bedrijf. Als brancheorganisatie is het belangrijk dat wij kennisoverdracht tussen de hotelscholen en het bedrijfsleven faciliteren voor een toekomstbestendige horecabranche.'
Heb jij een horecabedrijf en ben je geïnteresseerd in een stagiair(e) of wil je een student(e) inschakelen voor een opdracht? Kijk dan hier voor meer informatie.