Hoe zoek je juridische hulp bij een zakelijk conflict rondom een event?Hoe zoek je juridische hulp bij een zakelijk conflict rondom een event?
Back Back Nieuws

Hoe zoek je juridische hulp bij een zakelijk conflict rondom een event?

19 november 2021

Organiseer je een evenement? Dan moet je met van alles en nog wat rekening houden. Je krijgt namelijk niet alleen te maken met leveranciers, maar ook met bezoekers. De kans op een zakelijk conflict is hierdoor een stuk groter. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een leverancier gemaakte afspraken niet nakomt. Dit kan (grote) gevolgen hebben voor jouw evenement. Misschien komt het zelfs wel zover dat je juridische hulp nodig hebt. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk hoe je juridische hulp zoekt bij een zakelijk conflict rondom een evenement.

Ga zelf op zoek naar juristen die jou kunnen/willen helpen

De meeste ondernemers hebben geen kaas gegeten van juridische zaken. Daarom is het niet verstandig om je zelf in een zakelijk conflict te storten. Je haalt in dat geval mogelijk niet het onderste uit de kan. Een jurist slaagt hier vaak wel in. Ga daarom op zoek naar een jurist die jou wil ondersteunen bij een zakelijk conflict rondom een event. Binnen Nederland zijn er juristen die gespecialiseerd zijn in conflicten rond evenementen. Als je zo’n jurist inschakelt, lukt het je misschien om het conflict in jouw voordeel te beslechten.

Doe een beroep op jouw rechtsbijstandverzekering

Heb je een rechtsbijstandverzekering afgesloten? Ga dan niet zelf op zoek naar een jurist. Nee, want je kunt in dat geval namelijk een beroep doen op deze verzekering. Bij een zakelijk conflict rondom een evenement zorgt de verzekeraar ervoor dat je juridische hulp krijgt. Samen met de juristen die je krijgt toegewezen ga je op zoek naar de beste oplossing. Bijkomend voordeel is dat je hier zelf niets voor betaalt. De kosten van juridische hulp vallen namelijk binnen de dekking van een rechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Wie evenementen organiseert, doet er goed aan een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Je bent dan immers afhankelijk van meerdere partijen. Als één van deze partijen de gemaakte afspraken niet nakomt, kan dit funest zijn voor jouw evenement. Zie je het nut van een rechtsbijstandverzekering in? Sluit deze dan niet pas vlak voor het evenement af. Bij deze verzekering is er vrijwel altijd sprake van een wachttijd van een paar maanden. Ontstaat er in deze periode een zakelijk conflict rondom een event? Dan draai je zelf op voor de kosten die verbonden zijn aan juridische hulp.

Wat kost zo’n verzekering?

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten brengt kosten met zich mee. Je draagt namelijk premie af als je zo’n verzekering afsluit. Toch heb je de kosten van een rechtsbijstandverzekering enigszins zelf in de hand. De premie is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Een verzekeraar kijkt bijvoorbeeld naar het aantal mensen dat in jouw bedrijf werkt en de branche waarin je actief bent. Ook speelt de hoogte van de omzet mee in het vaststellen van de premie. Vandaar dat we op voorhand niet kunnen zeggen hoeveel een rechtsbijstandverzekering precies kost.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!