Buitenplaats Erve HulsbeekBuitenplaats Erve Hulsbeek
Back Back Achter de schermen

Het verborgen Twente heeft écht alles in huis

10 oktober 2017

De vraag is alleen: Waarom wisten we dat niet eerder? De leisure-branche en het toerisme waren al op de hoogte van de mogelijkheden, nu volgt de zakelijke markt. En terecht: Wàt een diversiteit aan mogelijkheden voor de laatstgenoemde branche. Voor alle bijeenkomsten die vanuit het bedrijfsleven zijn gewenst: organiseer het in Twente! Van een diner voor het management in de controletoren van vliegveld Twenthe, tot actief en sportief met het hele bedrijf in het Outdoor Challenge Park in combinatie met Buitenplaats Erve Hulsbeek. Hoog tijd om kennis te maken met deze regio!

Congresregio Twente is de organisatie die dit ‘verborgen’ stuk Nederland op de kaart zet, een club mensen die zich sterk maakt om de juiste partijen uit Twente met elkaar te verbinden. Met als doel het bedienen van de zakelijke markt. 'We hebben al een mooie groep van bijna 40 partners opgebouwd, sinds we gestart zijn in januari,' vertelt Dennis Koster, marketingadviseur van Congresregio Twente. 'Het gaat hier om een veelzijdig aanbod, bestaande uit congreslocaties met een grote capaciteit, compactere vergaderlocaties die zeer geschikt zijn om creativiteit te bevorderen en alles wat ertussen ligt. Daarnaast verbinden wij opdrachtgevers aan verschillende facilitaire diensten die nodig zijn bij de organisatie van zakelijke evenementen. Om eventprofessionals daarmee te laten kennismaken, hebben we op 6 oktober dan ook onze eerste site visit gehouden.'

 • Military Boekelo
  Military Boekelo
 • Van der Valk Theaterhotel Almelo
  Van der Valk Theaterhotel Almelo
 • Verkeerstoren Vliegveld Twenthe
  Verkeerstoren Vliegveld Twenthe
 • Deelnemers Congresregio Twente
  Deelnemers Congresregio Twente

Rally-rondje Twente

De start van de site visit was bij De Methoeve, die de dag helemaal bijzonder maakte door, met Kever Cabrio Rally, de oude kever-cabrio’s te leveren waarin de deelnemers zich zelf van de ene naar de andere locatie konden vervoeren. Al een hele belevenis op zich! De Methoeve is een locatie waar je niet omheen kunt. Begonnen als manege 35 jaar geleden, is het uitgegroeid tot een werkelijk prachtige evenementenlocatie waar de organisatie-tak van dit familiebedrijf, Event Creators, jaarlijks zo’n 400 evenementen verzorgt.

Verwennerij tussen de koeien

Als tweede locatie stond de Grolsch Veste in voetbalstadion Twente op het programma, waar met de kevers door de ‘gracht’ naast het veld werd gereden. Het paste precies. Daarna een kijkje bij het beroemde paardensportevenement Military in Boekelo, om vervolgens een korte stop te maken bij het fraaie hotel en congrescentrum Bad Boekelo. Daarna was het tijd voor de lunch. In het weiland in Albergen. Verzorgd door Van der Valk Theaterhotel Almelo. Prachtige buitenlocatie van Van der Valk en voor vele doeleinden te gebruiken. Een warm welkom aldaar en een heerlijke lunch.

Technische expertise en Vliegveld Twenthe

Ook een heel bijzondere ervaring die dag was het bezoek aan Vliegveld Twenthe, de voormalige luchtmachtbasis. Nu in particuliere handen en druk bezig de grootste eventlocatie van Nederland te worden. Tot een paar jaar geleden taxieden de F16’s richting startbaan op ‘de strip’. Een stuk asfalt van een onwaarschijnlijke lengte, waar aan weerszijden de hangaars nog staan waar deze straaljagers stonden geparkeerd. Heel. Erg. Indrukwekkend. Een aantal van die hangars doet inmiddels dienst als eventlocatie, echter zonder dat de stoerheid van de panden is aangetast. Koster: 'Dit is natuurlijk een passend decor in een regio, waar de ontwikkeling van High Tech en Robotica, mede door de Universiteit Twente hoog in het vaandel staat.' Ander voorbeeld: ‘de strip’ is uitermate geschikt voor de automotive-branche om nieuwe merken en typen van alles op wielen te ‘lanceren’. En krijgt u gasten uit het buitenland met een privé-jet? Private parking op Vliegveld Twenthe! Om maar een paar mogelijkheden te noemen. Over niet al te lange tijd kunnen hier evenementen tot 30.000 personen worden georganiseerd.

Tres chique

Het leuke van het programma van deze site visit, was de diversiteit aan locaties. Tussen het bezoek aan Bad Boekelo en de lunch in, stond Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink in Hengelo. Een eeuw monumentale geschiedenis. Een Michelin-ster. Oprichters van Frites Boutique Authentique. Bedenkers van een pop-up restaurant in een antieke trein. Een goed idee om uw beste klanten eens te fêteren op deze magnifieke ervaring: luxe dineren tijdens een rit tussen Haaksbergen en Boekelo. Arrangementen tot 75 personen.

En dus…

Het team van Congresregio Twente en de deelnemers kijken, zoals dat heet ‘moe maar voldaan’, terug op een inspirerende dag. Er is zoveel te vertellen en te zien dat we alleen kunnen adviseren: ga voor uw bedrijf eens uw licht opsteken en laat u zich verwennen in het betoverende en bijzonder gastvrije Twente.

Door > Susanne Ros

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!