Het Turfschip organiseert Bier & SpijsHet Turfschip organiseert Bier & Spijs
Back Back Nieuws

Het Turfschip organiseert Bier & Spijs

21 maart 2019

De opmars van speciaalbier is niet meer te stoppen en steeds meer bierbrouwers komen met hun eigen en bijzondere brouwsels. Hierdoor wordt niet alleen het aanbod qua bieren groter, maar ook de keuze voor het perfecte biertje bij welk gerecht. Niet voor niets wordt bier het nieuwe wijn genoemd. In samenwerking met Taveerne Gaston organiseert Het Turfschip in Etten-Leur op 13 april een proeverij met diner: Bier & Spijs.

Hoe weet je nu welk bier past bij welk gerecht?

De hoofdsmaak van een gerecht vormt het uitgangspunt. Een bijpassend biertje versterkt deze hoofdsmaak of zorgt juist voor een prettig contrast. Zo past een bier met wat frisse smaak perfect bij pittig eten. De combinatie van een goed gekozen bier bij een mooie gerecht heeft dus een versterkende werking.

Door het grote aanbod van smakelijke bieren is het soms moeilijk om de juiste keuze te maken. Tijdens de eerste editie van Bier & Spijs Etten-Leur, dat op 13 april in Het Turfschip wordt gehouden, is deze lastige taak al gedaan. Deelnemers krijgen proefglaasjes bier geserveerd met gerechtjes die erbij passen. Bij sommige biertjes komt zelfs de betreffende brouwer aan tafel vertellen waarom het een goede match is en kunnen er vragen gesteld worden. In totaal worden er 10 soorten speciaal bier geserveerd, verdeeld over 5 gangen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!