Back Back Nieuws

Het Kasteel van Sparta; honderdjarige eventlocatie viert feest

18 oktober 2016
Afgelopen zaterdag werd het eeuwfeest van Het Kasteel gevierd. Het Kasteel maakt al 100 jaar deel uit van het voetbalstadion van Sparta Rotterdam, de Eredivisieclub uit de volkswijk Spangen. De gasten werden ontvangen over de rode loper door de gastheren op stelten en een dwarsfluitist met een uitgelicht kasteel. Rondom de jubileumwedstrijd van afgelopen zaterdag werd samengewerkt met NME Events en de Ballonnenkoning voor alle entertainment in en om het stadion.

Afwisselend programma
Er is een feestweek georganiseerd rondom de verjaardag van Sparta. Met onder andere businesslunches voor genodigden met een door Van der Linde Catering + Evenementen gesponsorde lunch. Het menu is voor deze gelegenheid speciaal samengesteld in samenwerking met sterren chef Erik van Loo van Parkheuvel. Komende donderdag zal er zelfs een huwelijk plaatsvinden voor een Sparta Fan, volledig ingericht door Van der Maarel Sfeermeesters, want Het Kasteel van Sparta Stadion kan ook fungeren als huis van de gemeente. Aan de kinderen is ook gedacht met een mini jeugdtoernooi in het stadion op woensdag 19 oktober en een Open Dag op zaterdag 22 oktober. Beide gratis toegankelijk. Ook is er een maquette van Sparta Stadion geplaatst in Miniworld waar supporters hun eigen plek als poppetje kunnen kopen. 

Meer dan een voetbalstadion
Het Kasteel is enkele jaren geleden volledig gerenoveerd en heeft verschillende functies, waaronder een brasserie geopend tijdens wedstrijddagen, een congres en diner zaal, een businesslounge en de oude bestuurskamer in de toren van het Kasteel. De entree over de rode loper via de oude poort midden in de wijk Spangen, die weer positief op de kaart staat, zorgt voor een spectaculaire start van een evenement. Op de eerste etage van Het Kasteel bevindt zich tevens het museum met niet alleen aandacht voor de voetbalhistorie van Het Kasteel, maar ook sporten als cricket en honkbal zijn daar terug te vinden.

Deze locatie heeft naast een bezoek van Koningin Wilhelmina veel prominenten in de afgelopen eeuw mogen ontvangen. Ter gelegenheid van het eeuwfeest is er door Fox Sport een documentaire gemaakt, heeft RTV Rijnmond een special uitgezonden en bracht het AD een bijlage uit volledig gewijd aan Het Kasteel.  

Op naar 200 jaar
Het hoofdgebouw van Sparta Stadion is vorig jaar al feestelijk geopend na een intensieve aanpassing aan het interieur met een hernieuwde businesslounge. Voorzitter Rob Westerhof sprak gisteren de gasten van de businesslunch toe: 'Sparta Rotterdam is meer dan een voetbalclub met een grote maatschappelijke betrokkenheid, een sterke businessclub en een beroemde jeugdopleiding. Met onze hospitality- en evenementenruimtes behoren we bij de top van Nederlandse stadions.' 

Stadion Sparta bewijst met het authentieke Kasteel en met de moderne businesslounge met open keuken niet alleen geschikt te zijn als gastheer van onder andere het EUFA Woman in 2017 en wedstrijden van Jong Oranje, maar ook als toplocatie voor feesten en evenementen. Hiermee is het Sparta Stadion klaar voor de toekomst. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!