Het bruist op de VeluweHet bruist op de Veluwe
Back Back Locaties

Het bruist op de Veluwe

02 mei 2019

Wie op zoek is naar een bijzondere locatie voor een buitenevent, moet zeker eens bij Bilderberg Résidence Groot Heideborgh gaan kijken. Daar opende op 1 mei 2019 De Buitenplaats, een permanente outdoor eventlocatie van 200 m2 aan de rand van het bos.

Bilderberg Résidence Groot Heideborgh is al sinds de opening in 1993 een geliefde locatie bij organisatoren van zakelijke bijeenkomsten. De ligging op de Veluwe, midden in het bos, de faciliteiten van het hotel en de aandacht voor de gast dragen hier in belangrijke mate aan bij. 'Maar ook het feit dat we continu vernieuwen, wordt door onze gasten gewaardeerd,' aldus Wouter Wagelaar, die sinds 2015 General Manager is van dit hotel en het nabijgelegen Bilderberg Hotel ’t Speulderbos. Zo zijn recent alle kamers, vergaderzalen, het restaurant, zes inspiratieruimtes en de lobby en lounge ingrijpend verbouwd.

 • Wouter Wagelaar
  Wouter Wagelaar
 • Bilderberg Résidence Groot Heideborgh
  Bilderberg Résidence Groot Heideborgh
 • Plattegrond De Buitenplaats
  Plattegrond De Buitenplaats
 • De Tuinkamer
  De Tuinkamer
 • Yoga
  Yoga
 • Lunch Schapenweide
  Lunch Schapenweide
 • Balans zalen
  Balans zalen
 • Picknick
  Picknick
 • Barbecue
  Barbecue

Balans tussen body & mind

Binnen het #outofoffice concept van Bilderberg heeft Résidence Groot Heideborgh als thema Mindfull Business. Daarbij staat de aandacht voor de balans tussen inspanning en ontspanning centraal. ‘Wij geloven er echt in dat de goede zorg voor lichaam en geest ertoe bijdraagt dat je optimaal kunt presteren. Daarom bevelen wij onze zakelijke boekers ook aan om een actief element in hun bijeenkomst op te nemen. Dat kan een yogales zijn, maar ook een wandeling door het bos onder leiding van een boswachter of een sportieve activiteit. Onderzoek heeft uitgewezen dat buiten bezig zijn, goed is voor de mens. Het scherpt de zintuigen en een buitenactiviteit draagt ook bij aan het teamgevoel,’ zo vertelt Wouter.

Luxe buitenlocatie

Omdat ook voor grotere events de vraag naar buitenmogelijkheden toeneemt, is voor Résidence Groot Heideborgh De Buitenplaats ontwikkeld. Een locatie midden in de natuur, die het hele jaar door beschikbaar is. Aan de rand van het bos, met uitzicht over de heide en de schapenweide, is een complex verrezen dat met recht luxe genoemd mag worden. Wouter: ‘Onze gasten hebben hier de beschikking over een stretchtent die ruimte biedt aan maximaal 300 personen. Ingericht met lange tafels en gezellige zitjes. De exacte indeling en inrichting kunnen we daarbij aanpassen aan de wensen van de opdrachtgever. Op het terrein staan verder een grote buitenkeuken met verschillende professionele barbecues, een bar en nog een aparte overdekte barbecue. Bijzonder is ook de glazen Tuinkamer. Die is te gebruiken voor een vergadering of een brainstormsessie tot 20 personen. Hier zit je binnen, maar door al het glas waan je je toch buiten.’

WOW-factor

De Buitenplaats van Résidence Groot Heideborgh geeft je evenement meteen een WOW-factor. Stel je voor dat je gasten aankomen over de lange oprijlaan langs de schapenweide en in het bos al de lichtjes en vuurkorven zien. Zachtjes is de muziek hoorbaar en als ze richting De Buitenplaats lopen komt de geur van vers bereide gerechten ze al tegemoet. ‘Het gaat echt om beleving, we willen graag iets toevoegen aan het verblijf van de gast. Met De Buitenplaats kunnen we nu nóg beter een buitenactiviteit aanbieden: alles is er, tot en met water en elektra, we hoeven daarvoor geen aparte voorzieningen te treffen. En zo behoort een barbecue met 100 man na afloop van een dagbijeenkomst direct tot de mogelijkheden. Of een lunch, of een borrel, in de zomer of de winter: het kan allemaal,’ aldus een enthousiaste Wouter.


Het bruist op de Veluwe

Naast alle verbouwingen en vernieuwingen bij Résidence Groot Heideborgh wordt er ook in zusterhotel ’t Speulderbos hard gewerkt. Ten tijde van ons gesprek worden daar de grote Theaterzaal ’t Speuld en de lobby en lounge ingrijpend verbouwd en aangepast aan de wensen van vandaag.

‘Ja, ook daar zijn we druk mee,’ aldus een lachende Wouter. ‘Je kunt wel zeggen dat het bruist van activiteiten bij ons op de Veluwe!’ Een conclusie waar wij het helemaal mee eens zijn.

Faciliteiten:

16 meetingruimtes tot 300 personen in theateropstelling, evenementen tot 250 personen;
Outdoorlocatie De Buitenplaats, evenementen tot 300 personen;
85 hotelkamers;
Wellnessfaciliteiten waaronder zwembad, sauna, Clarins Beauty Centre;
Grand Café, à la carte restaurant, private dining.

 

Door > Jean-Jacques Jouret

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!