Back Back Nieuws

Hangaar2 in het teken van freestyle sports voor BNN-programma

26 augustus 2015
De evenementenlocatie Hangaar2 in Katwijk wordt met regelmaat ingezet voor grootse events zoals autoshows- en launches van merken als Nissan, Toyota en Mercedes. Ook bedrijven uit andere branches, zoals Vodafone, Defensie en 538, weten de opmerkelijke locatie te vinden voor hun live communicatie events. Deze keer wordt Hangaar2 het decor voor de voorrondes van het nieuwe BNN-programma The Freestyle Games, dat vanaf 31 augustus elke maandag om 20.30 uur te zien is op NPO3. 'Hangaar2 was voor deze serie de uitgelezen locatie, vooral ook omdat we alle ruimte hebben voor ons freestyle park,' vertelt Antwan Broenland, productieleider van Blue Circle, die in opdracht van BNN het programma produceerde.

Het gaat er hard aan toe
'De stoere en industriële uitstraling van deze event venue past uitstekend bij het programma, waarin het soms hard aan toe gaat,' meent Toinet Truijen, eventmanager van Hangaar2. 'Het is ook een voordeel dat er geen pilaren zijn, zodat het de zichtlijnen niet vertroebelt én de deelnemers de ruimte volledig kunnen benutten.' In The Freestyle Games gaat men op zoek naar Nederlands beste urban sporter. Skateboarders, freerunners, inline skaters, breakdancers, BMX-ers, freestyle voetballers en freestyle basketballers zijn allemaal vertegenwoordigd in het programma. 

Voor al deze freestyle sports wordt 2.450 m² vloeroppervlak ingezet. Hierop is een compleet freestyle park verrezen met alle faciliteiten die de verschillende disciplines nodig hebben om een prestatie van formaat te leveren. Zo is onder andere een volledig freerun parcours opgebouwd en is er ook voldoende ruimte voor de mooiste en spectaculaire sprongen door bijvoorbeeld de BMX’ers.

The Freestyle Games
De presentatie van de 9-delige serie The Freestyle Games is in handen van BNN'ers Jan Versteegh en Geraldine Kemper. Het programma is opgebouwd uit 3 voorrondes, 3 afleveringen Urban Camp en drie grote studioshows met als laatste een live finale. BNN benadrukt dat het geen knock-out afvalrace is, maar dat vier mentoren de deelnemers coachen en begeleiden in hun ontwikkeling richting de grote finale. In de aanloop naar de uitzendingen is al veel te zien op de Facebook-pagina van The Freestyle Games.

Hangaar2
Hangaar2 is gevestigd op voormalig Marine Vliegkamp Valkenburg in Katwijk, vlakbij Leiden. Een Hangaar van 2.450 m²,  dat dankzij de unieke en robuuste uitstraling van elk evenement een onvergetelijke belevenis maakt. De locatie biedt plaats aan 2.500 personen. Hangaar2 is ook te combineren met de naastgelegen TheaterHangaar, bekend van Soldaat van Oranje - De Musical.

Fotocredits: Jan Bijl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!