Back Back Nieuws

HAKA 2010 workshop, teambuilding Maori-stijl

17 december 2009
Als je onoverwinnelijk bent, dan ga je met veel vertrouwen het nieuwe jaar tegemoet. Toch?  In een nieuwe zéér energieke workshop van Aaaaha! the Actor Factory gaat jouw team o.l.v. van geen onbekende in sportland z'n eigen Haka bedenken, instuderen en opvoeren. Haka is de naam van een groep ceremoniële dansen van de Maori’s. De dans werd vooral bekend door het rugbyteam van Nieuw Zeeland (klik hier voor een YouTube filmpje).

 

 

 

Sportverslaggever Jan Roelfs leidt de workshop, hij was de rechterhand van Guus Hiddink tijdens het WK in Korea. Jan Roelfs weet als geen ander zelfs de meest schuwe medewerker of de meest trotse manager tot een Haka te bewegen.

 

‘HAKA 2010!’ is een actieve workshop en vereist volledige toewijding van de deelnemers. Het is een leuke, inspannende benadering; energiek en het raakt een oeroud groepsgevoel.

 

 

 

Oergevoel en kreten

 

Op een groot beeldscherm verschijnen de All Blacks, het rugbyteam van Nieuw Zeeland.

 

De HAKA is een krachtige dans die als team wordt opgevoerd. Iedereen gaat er vol in bij de All Blacks, niemand verzaakt. De All Blacks kijken hun tegenstanders recht in de ogen en slaken oerkreten. Ze voelen zich oersterk en zijn overtuigd van hun overwinning in de wedstrijd die gaat komen. Ze weten hun doel en zijn compleet gefocust op het realiseren van dat doel. De tegenstander ontvangt de HAKA met respect.

 

 

 

Oe! Aa! Aaaaaha!!

 

Na een enthousiasmerende introductie gaan de deelnemers aan de slag. Zij oefenen oerkreten en oerdanspassen. Uiteraard wordt daarbij gebulderd van het lachen. Jan Roelfs loopt langs de groepen. Hij stuurt, motiveert en corrigeert waar nodig. Tot slot wordt de Haka per groep opgevoerd. Na een half uur/drie kwartier is iedereen vol energie en overtuigd van datgene waar ze als individu of als groep voor willen gaan in 2010!

 

 

 

Meer weten? Klik hier.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!