Back Back Nieuws

Groningen in 2015 gaststad voor medisch congres over ziekte van Dupuytren

04 juli 2013
Groningen is gaststad van een groot internationaal medisch congres over de ziekte van Dupuytren in 2015. Tijdens dit congres worden tweehonderd specialisten uit de gehele wereld verwacht. De laatste keer dat het congres werd gehouden was in 2010 in Miami, Florida.

De Groningse hoogleraar prof. dr. Paul M.N. Werker, hoofd afd. plastische chirurgie en onderzoeksleider op het gebied van de ziekte van Dupuytren in het UMCG , is zeer verheugd dat de internationale congresorganisatie voor het jaar 2015 de keuze op Groningen heeft laten vallen.

Centrum van onderzoek
Tijdens het symposium zullen alle facetten van de ziekte besproken worden door wetenschappers en clinici. De komst van het symposium is volgens prof. dr. Werker een erkenning van de positie van Groningen als hét centrum van onderzoek naar deze ziekte. ‘Groningen is het epicentrum van onderzoek naar allerlei facetten van de ziekte. We doen onderzoek naar de onderliggende anatomie, naar verschillende behandelingsmethoden, naar niet-chirurgische aspecten zoals het natuurlijk beloop en naar de oorzaak van de ziekte (zowel genetisch- als omgevingsfactor gestuurd). Door ons dit congres te gunnen krijgen we hier erkenning voor’, aldus prof. dr.Werker.

Bidbook
Prof. dr. Werker heeft bij het aanbod aan de internationale organisatie om Groningen gaststad te laten zijn in 2015, hulp gehad van het Groningen Congres Bureau. Dat heeft geholpen bij het samenstellen van het bidbook, dat uiteindelijk zorgde voor de selectie van Groningen. Dankzij dit bidbook is Groningen er in geslaagd concurrerende aanbiedingen van andere steden te overtreffen. ‘Ik ben er zeer trots op dat men niet voor een wereldstad als Boedapest of educatiecentra als Oxford gekozen heeft, maar voor een stad waar veel onderzoek op het gebied van de ziekte plaats vindt. Ik zie dat als een belangrijke erkenning’, aldus prof. dr. Werker.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!