Groen Centraal, samen sterk op de Utrechtse Heuvelrug Groen Centraal, samen sterk op de Utrechtse Heuvelrug
Back Back Locaties

Groen Centraal, samen sterk op de Utrechtse Heuvelrug

16 november 2023

‘Samen sta je sterk’ is een bekend motto en dat is zeker van toepassing op de Utrechtse Heuvelrug. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug en Vallei is de centrale organisatie voor destinatiemarketing en – ontwikkeling van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Het RBT werkt samen met ruim 500 ondernemers en toeristische aanbieders, negen gemeentes en de provincie Utrecht iedere dag aan het versterken van de gastvrijheidseconomie. Een mooi initiatief om de Utrechtse Heuvelrug te laten floreren dat Laura Nieuwenhuis, coördinator marketing bij het RBT, graag wil uitlichten is Groen Centraal.

Groen Centraal is een unieke service voor boekers op de Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei. Wil je graag vergaderen in het groen en ben je benieuwd naar de uiteenlopende mogelijkheden? Dan kun je terecht op Groencentraal.nl. Laura: ‘Dit samenwerkingsverband van negen conferentiecentra op de Utrechtse Heuvelrug toont waar we als trotse regio, midden in het groen, gezamenlijk voor staan. We denken hier niet in eilandjes of aan het rinkelen van alleen onze eigen kassa.’

Elkaar helpen/sterke samenwerking

De negen locaties, die zijn aangesloten zijn bij Groen Centraal, zijn voor een opdrachtgever die van rust en ruimte houdt bij uitstek de plek voor een (meerdaags) congres, conferentie, training en overige zakelijke bijeenkomsten. De Utrechtse Heuvelrug is na de Veluwe het grootste bos- en heidegebied van Nederland en is met zijn landgoederen en buitenplaatsen van bijzondere cultuurhistorische betekenis en bovendien zeer centraal gelegen in het land. Een extra kracht is de onderlinge samenwerking tussen de locaties en het RBT. ‘Wanneer we zelf op een bepaalde datum vol zitten, bieden we hulp bij het zoeken naar een alternatieve locatie. We hebben onderling een uitstekend contact en gunnen elkaar de business. Omdat we elkaars locaties kennen, kunnen we ook garanderen dat de service bij onze samenwerkingspartners hetzelfde blijft’, vertelt senior salesmanager Judith Huizing van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum in Zeist. Gelegen op eigen, bosrijk landgoed van 45 hectare is deze sfeervolle locatie een ideale plek voor een zakelijke bijeenkomst waar je na een (lange) werkdag of tussendoor via een sportieve outdoor activiteit heerlijk even kunt ontspannen in het groen.

Raakvlakken

Een belangrijke reden voor de succesvolle samenwerking is volgens Thomas Nauta,  senior relatiebeheer & salesspecialist van Kontakt der Kontinenten, dat alle aangesloten partners een zelfde DNA hebben. ‘Er zijn gewoon ontzettend veel raakvlakken. Zo bezitten de vergadercentra van Groen Centraal het Green Key milieukenmerk en werken ze op hun eigen manier aan een beter milieu en hun omgeving.’ Daarnaast prijst Nauta ook de samenwerking met het RBT. ‘Wij delen de passie voor de prachtige groene omgeving en mooie culturele plekken. Beiden proberen wij op de juiste manier het juiste publiek naar onze regio te krijgen en deze zo nóg beter op de kaart te zetten.’ Kontakt der Kontinenten bestaat uit twee schitterende gebouwen met een lange historie, het voormalig Missiehuis Sint Jan en voormalig Klooster Cenakel. ‘Dat is één van onze Unique Selling Points.’

Liefde voor de Utrechtse Heuvelrug

Er klinkt een zweem van trots in de stem bij Laura, Thomas en Judith wanneer je ze over de Utrechtse Heuvelrug hoort praten. Het  is voor hen met stip de mooiste regio van het land. ‘Af en toe zie je hier in het groen een hertje voorbij schieten en je hoort hier altijd de vogels fluiten. Dat is voor mij puur geluk’, aldus Laura. Thomas: ‘Wanneer je bij ons naar buiten uitloopt, kan je direct starten met een mooie wandeling door het bos om even de hectiek te ontvluchten en weer op te laden. Dat vind ik heerlijk’ Judith sluit zich hier helemaal bij aan. ‘Frisse lucht in een groene omgeving is bovendien bevorderlijk voor de creativiteit en geeft weer nieuwe inspiratie en energie.’ Ook een werkgever spint daar garen bij. Kontakt der Kontinenten en Woudschoten  Hotel & Conferentiecentrum staan dan ook samen met de andere samenwerkingspartners van Groen Centraal op de Utrechtse Heuvelrug  te weten: Kaap Doorn, Landgoed de Horst, Hotel Bergse Bossen, KNVB Campus, Hotel Ernst Sillem Hoeve, Landgoed Zonheuvel en Landgoed ISVW klaar voor een gastvrije ontvangst midden in de natuur. 

Tekst: Johan van Dien

Hoofdfoto: Kontakt der Kontinenten
Foto 1: Landgoed De Horst
Foto 2+3: KNVB Campus
Foto 4: Kontakt der Kontinenten
Foto 5: Hotel Ernst Sillem Hoeve
Foto 6: Steyl zaal 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!