Grandmaster Flash special guest bij conferentieprogramma ADEGrandmaster Flash special guest bij conferentieprogramma ADE
Back Back Nieuws

Grandmaster Flash special guest bij conferentieprogramma ADE

15 september 2023

Amsterdam Dance Event (ADE) viert 50 jaar hiphop tijdens de ADE Beats-conferentie met grondlegger en DJ-legende Grandmaster Flash. Kort na zijn optreden op de MTV VMA's waar hij samen met onder andere Lil Wayne, Nicki Minaj en LL Cool J het 50-jarige jubileum vierde, neemt de hiphop- en DJ-pionier deel aan de ADE Beats conferentie op zaterdag 21 oktober. Grandmaster Flash geeft een exclusieve keynote en Q&A sessie over de rijke geschiedenis van hiphop en haar cultuur.

Hip Hop 50: Grandmaster Flash - Birth of a Culture

Grandmaster Flash is één van de meest invloedrijke en baanbrekende pioniers van het hiphop genre. Als een van de oorspronkelijke grondleggers van het genre werd hij wereldberoemd vanwege zijn revolutionaire en disruptieve manier van kijken naar DJ-apparatuur en de rol die het kan spelen in muziek.

Tijdens het Amsterdam Dance Event presenteert Grandmaster Flash met een exclusieve keynote, Q&A en masterclass, een diepgaande reis door de evolutie van de hiphop- en dj-cultuur. Hij heeft generaties DJ's en muzikale artiesten beïnvloed met zijn cruciale rol in de ontwikkeling van het gebruik van platenspelers en vinyl om nieuwe muziek te creëren, perfectioneerde de techniek van mixen met twee draaitafels, scratchen en nog veel meer, en legde hiermee de basis voor turntablism en maakte voor het eerst volwaardige live-acts van DJ's. Vanwege hun enorme impact op de moderne muziek werden Grandmaster Flash en The Furious Five in 2007 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, als de eerste hiphopgroep ooit.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!