Back Back Nieuws

Gouden Green Key voor Amsterdam ArenA

14 oktober 2014
De duurzaamheidsmaatregelen van de Amsterdam ArenA zijn met goud bekroond: het stadion heeft een gouden Green Key-certificaat ontvangen. Dit is het hoogst haalbare internationale duurzaamheidskeurmerk voor toeristische en zakelijke accommodaties.

Bedrijven met een Green Key-certificaat laten zien dat zij voldoen aan strenge normen als het gaat om bijvoorbeeld energie, vervoersmanagement, waterverbruik, catering, schoonmaak en afval. De Green Key kent verplichte maatregelen, die je als organisatie ten minste moet treffen om het keurmerk te verdienen. Daarnaast kun je extra maatregelen nemen. Die bepalen het niveau van het certificaat: brons, zilver of goud. Door de grote hoeveelheid aan duurzame maatregelen heeft de Amsterdam ArenA de hoogst haalbare, gouden Green Key behaald.

Veel maatregelen
Het grootste stadion van Nederland streeft ernaar om in 2015 per saldo energie-klimaatneutraal te zijn. Daarom heeft de ArenA onlangs zo’n 4.200 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd, wordt er verwarmd met stadswarmte, gekoeld met water uit de Ouderkerkerplas en neemt het stadion Nederlandse windenergie af. Het energiezuinige hoofdgebouw is voorzien van een hypermodern gebouwbeheersysteem en de verlichting bestaat voor tachtig procent uit led’s en werkt deels via bewegingssensoren. De ArenA streeft naar minder watergebruik, reduceert de afvalberg en voert die zo veel mogelijk gescheiden af.

Voor meer informatie zie vanzelfsprekendduurzaam.nl voor het duurzaamheidsverslag 2012-2013.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!