Back Back Achter de schermen

Gouden Giraffe soundbites… (want die hadden we ook nog)

22 maart 2007

Ik vind het lastig om ‘gewoon maar’ in een zaal te zitten en dat wat op het podium gebeurt aan te horen… zonder dat ik daar notities van maak, foto’s of videobeelden. Ik weet niet wat dat is. Ik wil ‘aan het werk zijn’, wil de boodschap verder de zaal uit uitdragen… en dat wilde ik dus ook maandag 5 maart tijdens de Gouden Giraffe uitreiking.

De volle anderhalf uur heb ik met mijn kleine memorecordertje in de lucht gezeten om alles auditief vast te leggen. Alle ‘gesproken woorden’ op het podium, iedere genomineerde en zijn verhaal, iedere juryvoorzitter en zijn juryrapport, iedere winnaar en elk opgevangen technisch mankement en de daarbij horende anekdote van Jan Douwe Kroeske.

Ik heb er twee avonden aan gezeten, wilde het nog van korte stukjes tekst voorzien, maar daar is het niet meer van gekomen. Beluister hieronder een of twee, misschien drie van de negentien mp3 bestanden die je interessant vindt. Heb ik toch niet voor niets met dat ding in de lucht zitten zwaaien.

(Maar je kunt natuurlijk ook gewoon gezellig foto’s kijken.)

Jan Douwe Kroeske geeft een korte inleiding over de stand in de evenementenbranche: ‘5 miljard euro gaat er in om’ en over het verloop van het zaalprogramma.

Jan Jacobs, hoofdredacteur High Profile Events legt het doel uit van de Gouden Giraffe, wat is veranderd sinds vorig jaar en wat er in de toekomst gaat gebeuren.

Frans Smits van In’tent Belevingscommunicatie en Frank van der Laan van MetService, genomineerd in de categorie Charity Events met het Amsterdam Diner.

Hylke Oldenboom, directeur van Vitae, genomineerd in de categorie Charity Events met het Social Responsibility Project.

Sonja Werners, event organizer van War Child, genomineerd in de categorie Charity Events voor het Friends for War Child Concert 2006.

Frederik Bijleveld, juryvoorzitter van de categorie Charity Events, geeft over alle cases het jury-oordeel en uiteindelijk de winnaar.

Erik Dercksen, directeur van Event Department, genomineerd in de categorie Vermakelijke Evenementen voor Yacht 2402.
Marc van Laere van Marc van Laere Producties en Bob Hutten van Hutten Catering, genomineerd in Vermakelijke Evenementen voor het NCD-gala.

Jan Douwe Kroeske: ‘Volgens mij hebben we een technisch probleem, een anekdote dan maar… de Tour de France anekdote van Jan Douwe Kroeske.

Eugène Lont van Xplo Music en Events en Barney Broomer van Sonic One, genomineerd in de categorie Vermakelijke Evenementen voor Tiësto op de Maas.

Download 11_norbert_cappetti_juryvoorzitter_vermakelijke_evenementen.mp3
Norbert Cappetti, juryvoorzitter van de categorie Vermakelijke Evenement behandelt het juryoordeel van alle cases en uiteindelijk de bekendmaking van de winnaar.

Download 12_inge_baars_euro_rscg_bikker.mp3
Inge Baars, pr adviseur bij Euro RSCG Bikker, genomineerd in Zakelijke Evenementen, voor de TNT Postbode

Download 13_aad_ouborg_en_cas_spijkers.mp3

Download 14_chris_havinga_the_entertainment_group.mp3

Download 15_rob_captijn_juryvoorzitter_zakelijk_en_afsluiting_zaalprogramma.mp3

Download 16_reactie_jules_the_van_yacht.mp3

Download 17_reactie_hylke_oldenboom_van_vitae.mp3

Download 18_reactie_huib_koeleman_euro_rscg_bikker.mp3

Download 19_reactie_aad_ouborg_en_rob_captijn.mp3

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!