Back Back Nieuws

Gooiland bundelt lokale krachten voor organisatie Dromenland Festival

13 juni 2014
Evenementenlocatie Gooiland is deze zomer volop bezig met de voorbereidingen voor het Dromenland Festival op zaterdag 6 september. Een nieuw dancefestival in Hilversum waarbij initiatiefnemer Gooiland lokale krachten bundelt voor de organisatie van dit evenement.

Succesvol feest zet Gooiland aan het denken
Het nieuwe festival is ontstaan naar aanleiding van het succesvolle Oud & Nieuw feest in Gooiland. ‘We kregen zoveel positieve reacties op het feest dat dit ons aan het denken heeft gezet voor iets nieuws’, vertelt Philip Lamers, directeur van Gooiland. ‘De zomer is een relatief rustige periode voor ons als evenementenlocatie en dus bij uitstek geschikt om eens iets anders te organiseren. Het succes van ons Oud & Nieuw feest bracht ons op het idee om een dancefestival te organiseren: Dromenland Festival.’

Sprookjesachtige droomwereld
Voor dit festival pakt Gooiland het grootser aan en hebben zij de oude gemeentewerf van Hilversum als locatie aangetrokken. ‘Spilgames is de eigenaar van Werf 35 en is een partij waar we veel mee samenwerken voor evenementen in Gooiland. Samen zijn we in gesprek gegaan hoe we het festival kunnen vormgeven op deze unieke locatie. Werf 35 bevindt zich in een industriële omgeving waar we met een spectaculair decor en aankleding een sprookjesachtige droomwereld gaan neerzetten voor 5.000 danceliefhebbers.’

Krachten bundelen
Gooiland is grote voorstander van het bevorderen van lokale ondernemerschap en heeft ook voor dit evenement de krachten gebundeld met diverse lokale partijen. ‘Voor lokale leveranciers is de zomer ook een rustige periode en door tijdens dit evenement samen te werken, steun je elkaar. Zo verzorgt Show Rental de techniek en de special effects die je van een dergelijk festival mag verwachten, hebben we meerdere lokale partijen benaderd voor goede festivalcatering, bouwt Sightline Productions het podium en neemt  The Security Company de gehele beveiliging voor zijn rekening’, aldus Philip.

Een stap in het diepe
Tijdens de organisatie van Dromenland Festival leert Gooiland een hele nieuwe markt kennen. ‘Het is een stap in het diepe voor ons als evenementenlocatie, maar we hebben er het volste vertrouwen in dat het succesvol gaat worden. Mede door de intensieve samenwerking tussen Gooiland en de diverse leveranciers.’ Inmiddels is de kaartverkoop in volle gang en is de line-up bekend gemaakt met bekende namen als The Partysquad, De Sluwe Vos, FeestDJRuud, GirlsLoveDJs en Kraantje Pappie.

Festivallocatie ter beschikking voor uw evenement
Het Dromenland Festival, volledig opgebouwd en aangekleed, gebruiken als locatie voor een zakelijk evenement? Gooiland stelt de locatie op vrijdag 5 en zondag 7 september speciaal beschikbaar voor verhuur aan de zakelijke markt. Wil je een evenement organiseren in een sprookjesachtige droomwereld, neem dan contact op met Gooiland voor de mogelijkheden via info@gooilandevents.nl of tel. (035) 744 0115.
Kijk hier voor meer informatie over Dromenland Festival.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!