Back Back Achter de schermen

Goede voornemens.nl

06 januari 2014

Wie heeft er afgelopen jaarwisseling allemaal een miljoen gewonnen? Bij wie kwam het geluk op grond van de postcode door de brievenbus vallen? En heeft ook u weer niets gewonnen op basis van uw bankrekeningnummer? Gek hè?

En dat terwijl het geluk in 2014 toch voor u klaar ligt. Maar dan zult u de profetische woorden van ‘die andere legendarische nummer 14’ moeten opvolgen en dan zult u toch zelf in actie moeten komen, u zult ‘moeten schieten, om te kunnen scoren’.

Het nieuwe jaar is er één van kansen en van mogelijkheden. U moet niet wachten op die spreekwoordelijke trein. U zult zelf een kaartje voor de langs razende trein moeten kopen en u zult zelf moeten opstappen. Het nieuwe jaar is het jaar van nieuwe avonturen: kleur bekennen, kiezen tussen homp of kuit, zwart of wit, links of rechts. Maar kom in actie, zet het leven en daarmee het geluk zelf in beweging en leef!

Zo dat is eruit. Het zat me kennelijk hoog.

Maar wat je zegt moet jezelf ook doen, dus deel ik hier een lijstje van mijn actieve en goede voornemens voor het maagdelijke jaar dat voor mij ligt.

Bezoek een evenement van één van onze collega’s.
Zelf was ik nog nooit (en hou je vast want ik schaam mij hiervoor) op Lowlands en op Oerol. Er zijn talloze redenen om aan te geven waarom dat er nooit van kwam, maar daar gaat het in het nieuwe jaar niet meer over. Dit jaar biedt een prachtkans om dat grote gemis eens in te halen. Ook was ik nog niet eerder op ‘Into The Great White Open’ op Vlieland terwijl dat eiland al jaren mijn hart vervult. Wie weet raak ik geïnspireerd door het werk van één van onze vakbroeders. Hoe leuk is dat?

Bezoek eens een locatie waar u nog niet eerder was.
Ik heb nog nooit geslapen in Villa Augustus in Dordrecht terwijl ik al jaren een trouwe fan ben van het Hotel New York dat door hetzelfde creatieve team is bedacht en is ontworpen. Ook sliep ik nog niet eerder in Het Arresthuis te Roermond. Dit hotel is gevestigd in een oude gevangenis en staat nota bene in de stad waar ik ben geboren. De gevangenis brengt de sfeer terug van de CD Johnny Cash in Saint Quentin. Dat klinkt mij nu al als muziek in mijn oren.

Bezoek eens een theater waar u nog niet eerder was.
Ikzelf ging pas in december naar de musical Soldaat van Oranje en heb genoten van zoveel Nederlandse inventiviteit en creativiteit in een afgelegen TheaterHangaar. Boek nu reeds de kaarten voor Anne, het toneelstuk dat vanaf april in het fonkelnieuwe theater in de Houthavens te zien zal zijn. Het theater wordt ontwikkeld door dezelfde mensen als van de ‘soldaat’ en goede initiatieven verdienen onze steun. Of boek, met voorsprong, de tickets voor War Horse een geniale theatervoorstelling die het zieltogende theater Carré een fikse boost gaat geven. Een geweldige voorstelling in een geweldig theater, doen!

Bezoek eens een sportevenement waar u nog niet eerder aan dacht.
Waarom bindt u niet de schaatsten onder en gaat in februari schaatsen op de Coolste Baan van Nederland. Een prachtig initiatief in het Olympisch Stadion te Amsterdam, alwaar u de geschiedenis van de schaatssport kan beleven in de tijd van nu. Een unieke ervaring. Of bezoek het WK Hockey in een voetbalstadion te Den Haag. Hoe bijzonder, spannend en sportief wilt u het hebben dit jaar?

En kus diegene die u lief heeft. En spreek het woord ‘liefde’ eens wat vaker uit. Wellicht is het geluk wel veel dichterbij dan u denkt in dit nieuwe jaar.

Patrick Roubroeks
proubroeks@xsaga.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!