Goed nieuws proefevenement Barcelona: geen nieuwe coronabesmettingenGoed nieuws proefevenement Barcelona: geen nieuwe coronabesmettingen
Back Back Nieuws

Goed nieuws proefevenement Barcelona: geen nieuwe coronabesmettingen

08 januari 2021

Barcelona heeft positief nieuws voor de evenementenbranche. Tijdens een proefevenement in Barcelona is onder de ruim duizend deelnemers niemand besmet geraakt met het coronavirus. Het evenement was bedoeld om te onderzoeken of een concert, waarin mensen geen afstand houden van elkaar, nieuwe besmettingen kan veroorzaken. Bij de proef waren er een aantal maatregelen genomen, zoals een negatieve sneltest om binnen te mogen komen en het verplicht dragen van een mondmasker.

Proefevenement Barcelona

De studie, genaamd PRIMA-CoV-studie werd gerealiseerd door de Fight AIDS and Infectious Diseases Foundation samen met een ziekenhuis in Barcelona. Het jaarlijkse festival Primavera Sound, financierde het proefevenement. De uitkomst van het onderzoek is, volgens de organisatoren, nuttig voor het kunnen organiseren van evenementen in de toekomst. Na afloop van het proefconcert was niemand besmet geraakt met het coronavirus.

Hoe verliep het evenement

De 1047 deelnemers, tussen de 18 en 59 jaar oud, moesten veertien dagen voor het deelnemen aan het evenement negatief getest zijn op het coronavirus. Om het evenement bij te mogen wonen, moest iedereen daarnaast bij binnenkomst ook een negatieve sneltest hebben. Het concert duurde in totaal 2,5 uur en van de 1047 deelnemers, waren er 463 deelnemers aanwezig. De overige deelnemers waren bedoeld als de controlegroep. Van de aanwezigen bij het concert is niemand besmet geraakt met het coronavirus. In de controlegroep werden twee mensen positief getest op corona; deze uitkomst bleek meteen uit allebei de testen. Verder kreeg elke deelnemer een gecertificeerd stoffen masker, welke ze tijdens het evenement verplicht moesten dragen. Tijdens het drinken konden de mondkapjes even af. Drankjes mochten tijdens het evenement alleen genuttigd worden in een speciale ruimte met een bar. Roken was daarnaast ook alleen toegestaan in een speciale afgeschermde buitenruimte. In de concertzaal hoefden de bezoekers geen afstand te houden van elkaar. Dansen en zingen was in de concertzaal toegestaan. De concertzaal had dan ook een capaciteit van negenhonderd personen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!