Gezellige lichtjes & foodcoma’s: het is Kerst!  Gezellige lichtjes & foodcoma’s: het is Kerst!
Back Back Nieuws

Gezellige lichtjes & foodcoma’s: het is Kerst!

25 december 2022

De boom staat in vol ornaat te schitteren, de koelkasten zijn flink gevuld en de feest outfits hangen klaar: het is Kerst! Het seizoen van de gezellige lichtjes, overvolle buikjes en klassieke kerstkrakers bereikt een hoogtepunt en wij van High Profile Events doen er vol overgave aan mee. Namens het hele team wensen we iedereen die het afgelopen jaar - op wat voor manier dan ook - heeft bijgedragen aan ons platform hele fijne feestdagen toe, met veel geliefden om je heen.

En voor de aanhoudende foodcoma’s hebben we nog wel wat simpele tips om toe passen de dagen na kerst: 

  1. Ga verspreid over de dag meerdere malen naar buiten voor een korte wandeling. Op die manier help je je spijsvertering met het beter verwerken van al dat lekkers en je houdt je vet- en suikerverbranding goed op peil. 

  2. Drink tussendoor extra glazen water en warme thee. Extra vocht zorgt ervoor dat je automatisch minder trek hebt in grote maaltijden en dat geeft je lijf extra tijd om het kersteten te verwerken. Warme thee helpt ook nog eens de spijsvertering op gang te houden gedurende de dag. 

  3. Eet even een paar dagen geen (rood) vlees. Het kost je lichaam namelijk veel moeite en energie om dit te verwerken, nadat je al twee (of meerdere) dagen heel uitgebreid hebt gegeten. Nog meer zware kost vertraagt de spijsvertering en zorgt voor een vermoeid gevoel. 

En heel belangrijk: voel je vooral niet schuldig over wat je allemaal hebt gegeten! Jezelf een schuldgevoel aanpraten doet fysiek meer met je dan je denkt. Alles wat in je hoofd begint, uit zich later in je lichaam. En met de bovenstaande tips voel je je in no time weer energiek. 

Happy Holidays!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!