Back Back Nieuws

Geslaagd 'groen' congres

11 november 2008
In het kader van het Groenjaar 2008 organiseerde de gemeente Rotterdam 6 november het symposium Green & the City. Hansheesterbeek.com, als fullservice  live-communicatiebureau uit Almere, kreeg de opdracht voor concept, productie en de uitvoering  te realiseren. In de praktijk: regelen accommodaties in Rotterdam, catering, ticketservice, licht- en geluids planning en de totale audiovisuele ondersteuning. Daarnaast verzorgde het team ook de boekingen en reservering van de internationale sprekers, deelnemers en  key-note speakers vervoer. Het symposium werd gehouden in het Kralingse Bos, op een bijzondere locatie: de Rotterdamsche Manège. 


De dag stond geheel in het teken van alles wat met groen te maken heeft: groen in de stad, groen op de stad en groen om de stad. In de internationale concurrentiestrijd tussen stedelijke regio's speelt de aantrekkelijkheid van steden en regio's een steeds grotere rol. Uit al het onderzoek dat wordt gedaan, blijkt het enorme belang van een aantrekkelijke openbare ruimte. Met name groen en water in de directe nabijheid en in de wijdere omgeving zijn belangrijke vestigingsvoorwaarden.

 

Aan het einde was het de beurt aan de decisionmakers waarbij ook  Minister Gerda Verburg van het Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit haar visie gaf.  Meer dan 350 personen - landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen, opdrachtgevers, bouwbedrijven, woningbouwcorporaties, belangenverenigingen en adviseurs-  hadden zich aangemeld.

 

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!