Geld verdienen met je auto in de evenementenbranche: vijf leuke banenGeld verdienen met je auto in de evenementenbranche: vijf leuke banen
Back Back Nieuws

Geld verdienen met je auto in de evenementenbranche: vijf leuke banen

05 juli 2022

Je zoekt werk op een levendige plek en bent gek op autorijden. Bij voorkeur heb je eigen vervoer, maar leasen is ook een optie als je eenmaal voldoende klussen genereert. Wees proactief en bied je rijervaring aan bij zalen, festivals en artiesten! Hieronder lees je wat er zoal moet gebeuren in de evenementenbranche.

 Artiestencateraar

De artiestencatering wordt verzorgd aan de hand van de zogenaamde riders: een lijst met eisen op het gebied van gastvrijheid waar voornamelijk eten en drinken op staan. De specifieke lekkernijen, van gesorteerde M&M's tot obscure flessen whisky, worden verzameld en in de kleedkamer smaakvol gepresenteerd. Heb jij hier talent voor, doe dan open sollicitaties en noem je eigen vervoersmogelijkheid als pre. Zoals net al opgenoemd: een auto leasen om er de kost mee te verdienen is niet zo'n gek idee.

 Runner

Op diezelfde rider staat niet zelden een runner vermeld: iemand die de artiest van zijn hotel naar de concertlocatie brengt en vice versa. Runner is een algemeen begrip, een ander woord voor loopjongen. Het lopen wordt in de praktijk echter rijden, en daar komen jouw trouwe vierwieler en chauffeurs-skills om de hoek kijken. Soms moet er last minute een aggregaat komen, dan weer is een band zijn drumstel vergeten en moet een vervangend exemplaar bij een verhuurbedrijf opgehaald worden. Genoeg te doen!

 Decorbouwer of set dresser

Ander populair en afwisselend werk vind je in de aankleding waarmee een evenement tot een totaalervaring wordt gemaakt. Dat kan een decor voor een toneelstuk zijn, of het met behulp van de kringloopwinkel omtoveren van een complete huiskamer die past in een bepaald tijdsbeeld. Een onderneming die zich in deze creatieve bedrijfstak profileert is het Utrechtse B-Original.

 

Roadie en chauffeur

Op pad in den vreemde met een stel vrienden, de kost verdienend met muziek: het klinkt als een droom en zo voelt het in de praktijk ook. Het absolute schoolreisjesgevoel. 's Avonds wordt er opgetreden, direct daarna wordt koers gezet richting de locatie die de volgende dag wacht. Sommigen beproeven hun geluk zelfs in Amerika. Onderweg krijg je het nodige te zien en maak je kennis met uiteenlopende culturen. Ga op zoek naar veelvuldig toerende bands en bied jezelf aan als designated driver. Sommigen zijn roadie, chauffeur en merchandiser (T-shirtverkoper) tegelijk.

 (Offline) Promotor

Online wordt er reclame gemaakt, maar ook offline moet een evenement zichtbaar zijn. Het plakken van posters, verspreiden van flyers, organiseren van instore optredens, vinden van sponsoren: de auto maakt jou een snelle en mobiele promotor. De ervaring leert dat een rondje door de provincie de nodige interessante contacten oplevert. Intussen laat je op allerlei plekken promotiemateriaal achter.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!