Geen beperkte vermogenstoets voor zelfstandigen in TOZO 3Geen beperkte vermogenstoets voor zelfstandigen in TOZO 3
Back Back Nieuws

Geen beperkte vermogenstoets voor zelfstandigen in TOZO 3

01 oktober 2020

Het kabinet heeft afgelopen maandag in een persconferentie in verband met aangescherpte Coronamaatregelen aangekondigd dat de beperkte vermogenstoets niet per 1 oktober 2020 in de TOZO 3 wordt ingevoerd.

Het kabinet was van plan om bij het derde steunpakket een vermogenstoets in te voeren. Zelfstandigen met beschikbare geldmiddelen hoger dan € 46.520 zouden dan niet in aanmerking komen voor inkomensondersteuning. Die aanscherping wordt dus niet doorgevoerd. Het partnerinkomen wordt wel meegerekend bij de beoordeling of een zelfstandige in aanmerking komt voor deze Tozo-regeling.

Late wijziging

Het kabinet realiseert zich dat gemeenten zich al geruime tijd hebben voorbereid op de uitvoering van de Tozo met een beperkte vermogenstoets. Deze wijziging komt op een laat moment en vergt aanpassingen in de uitvoering. Het kabinet treedt snel in overleg met VNG, Divosa en gemeenten over mogelijke invoering van een vermogenstoets op een later moment.

Hierover volgt meer informatie. Je kunt de Tozo 3 uitkering waarschijnlijk vanaf vandaag aanvragen (met terugwerkende kracht). Houd hiervoor de website van je gemeente in de gaten.

www.fnvzzp.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!