Freelancers: opdrachtgevers optimistisch over de lange termijnFreelancers: opdrachtgevers optimistisch over de lange termijn
Back Back Nieuws

Freelancers: opdrachtgevers optimistisch over de lange termijn

29 juni 2020

De Freelance Markt Index © (FMI) geeft elk kwartaal de ontwikkeling weer van het volume aan tijdelijk werk in Nederland. De FMI wordt samengesteld uit cijfers van de ABU, het CBS en de verwachting van circa 150 opdrachtgevers van het Freelance.nl platform.

Sterke daling, maar niet zo sterk als verwacht

De FMI komt voor het tweede kwartaal van 2020 uit op een score van 68,7. Deze score is een sterke daling ten opzichte van het vorige kwartaal. De freelancemarkt wordt immers hard getroffen tijdens deze coronacrisis. Toch is de daling niet zo sterk als sommigen wellicht verwacht hadden.

Samenvatting FMI

Het CBS, de ABU en opdrachtgevers van Freelance.nl zelf verwachten allemaal een sterk daling van het volume aan tijdelijk werk. In totaal verwacht 75 procent van de freelance opdrachtgevers minder opdrachten dan in het vorige kwartaal. Opdrachtgevers blijven ondanks de coronacrisis vrij positief, ze verwachten dat de markt bij heropening weer snel zal aanzwengelen.

Bron: Freelance Marktindex

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!