Freelance tekstschrijvers essentieel voor succes evenementFreelance tekstschrijvers essentieel voor succes evenement
Back Back Nieuws

Freelance tekstschrijvers essentieel voor succes evenement

09 juli 2021

Vraag een bakker niet om een worst te maken, vraag een eventmanager of -organisator dan ook niet om een tekst te schrijven. Als er een branche is waarop het spreekwoord ‘Schoenmaker blijf bij je leest’ juist van toepassing is, dan is het wel de evenementenbranche, waar creatieve personen hun aandacht vooral moeten richten op het organiseren van een evenement dat de verwachtingen van de opdrachtgever overtreft. Een freelance tekstschrijver of redacteur om de doelgroep van je evenement te bereiken of te enthousiasmeren, is zeker geen overbodige luxe. Op onze freelancepagina vind je een overzicht met geschikte tekstschrijvers, redacteuren en contentmakers.

Alsof je het zelf geschreven hebt

De Franse filosoof en wis- en natuurkundige Blaise Pascal (1623-1662) schreef: ‘De beste boeken zijn die, waarvan de lezer denkt dat hij ze zelf had kunnen schrijven.’ En dat is precies waar het om draait bij het schrijven van goede teksten. De persoon voor wie het bestemd is, moet zich in de tekst herkennen en zich aangesproken voelen. Het moet lezen alsof een vriend of collega je uitnodigt om mee te gaan naar dat fantastische festival of evenement dat je niet mág missen. De juiste woordkeuze en ‘tone of voice’ zijn erg belangrijk om die herkenning te realiseren.

Doelgroepen en media

Een freelance tekstschrijver kan dat. Die heeft ervaring met het schrijven voor verschillende doelgroepen via verschillende media. Want het maakt een behoorlijk verschil of de tekst op een website komt te staan of in print wordt gedeeld.

Je kunt een freelance redacteur of tekstschrijver bijvoorbeeld inzetten om:

  • pakkende content voor een eventwebsite of actiepagina te schrijven (uiteraard SEO-proof, zodat je website hoog scoort in de Google-zoekopdrachten);
  • aansprekende uitnodigingen voor het evenement te verzorgen;
  • een verslag te schrijven van jouw grote bedrijfsfeest dat nog weken na het feest door je medewerkers wordt gelezen;
  • folders te schrijven voor de beurs die je gaat organiseren;
  • een persbericht te schrijven over jouw evenement, beurs, festival of congres;
  • een tekst die je toch zelf hebt geschreven te laten controleren op het correct gebruik van de grammatica, de zogenaamde d’tjes en t’jes, punten en komma’s.

Briefing vooraf

Vraag je goed af voordat je een freelance tekstschrijver of redacteur inhuurt, wat je precies van haar of hem verwacht: verslaglegging, enthousiasmering, content, actieteksten, vindbaarheid verhogen? Maak tijd vrij om de freelancer een goede briefing te geven! Wat wil je van de freelancer, wat wil je zelf bereiken en wat verwacht je?

Met het overzicht van aantoonbaar succesvolle redacteurs en schrijvers op deze freelancepagina wordt jouw keuze hopelijk een stukje makkelijker!

>Rob van Hilten

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!