Freelance eventtechnicus? Onmisbare sidekick met verstand van zaken!Freelance eventtechnicus? Onmisbare sidekick met verstand van zaken!
Back Back Nieuws

Freelance eventtechnicus? Onmisbare sidekick met verstand van zaken!

02 juni 2021

Haperende lichten, onvoldoende kabels om alle apparatuur van stroom te voorzien, werkt de microfoon niet of – anno 2021 óók erg belangrijk – werkt je wifiverbinding niet waardoor je spreker op afstand niet te verstaan is? Je kunt nog zo’n spectaculair evenement op papier hebben staan, zonder de juiste techniek valt je hele evenement in het water. Op sommige locaties is alle techniek aanwezig, soms werk je vanuit een black box of bouw je uit het niets je evenement op. En dan heb je je techniek heel hard nodig! Met een freelance eventtechnicus weet je zeker dat je de juiste vakvrouw of -man in de buurt hebt! Op zoek naar een freelance eventtechnicus? Check onze freelancepagina!

Ervaren eventtechnicus aan je zijde

Je bent een creatieve duizendpoot, de knallende evenementen schut je zo uit je mouw: een interessant programma, toffe sprekers, echt goede catering en een onderscheidende styling. Alleen techniek? Daar heb je echt nul verstand van, terwijl je ook weet dat goed werkende techniek onmisbaar is voor een geslaagd evenement. Een ervaren freelance eventtechnicus die al vanaf het moment dat de plannen op papier vormkrijgen met je mee kan denken over haalbaarheid, kosten en de juiste vakspecialisten aan je zijde geeft veel rust! Zo kun jij je concentreren op je draaiboek, opdrachtgever of locatie.

Freelance eventtechnicus

Wat voor een soort evenement je ook organiseert, de techniek moet gewoon op orde zijn. Technische specialisten die alles weten van licht, geluid, techniek, beeld en de bijbehorende op- en afbouwers en andere vakspecialisten zorgen ervoor dat jouw evenement soepeltjes draait en je bezoekers kunnen genieten van een niet te evenaren eventbeleving. Omdat je als eventorganisator of locatie simpelweg niet overal tegelijk verstand van kunt hebben, is het prettig om een freelance eventtechnicus in te zetten. Is je evenement redelijk straight forward? Sommige locaties bieden state-of-the-art technische faciliteiten aan, maar ook dan kan het prettig zijn als er iemand met verstand van techniek de praktische zaken en technische voorzieningen in de gaten houdt. Bovendien heb je zo ook altijd iemand in de buurt mochten de gasten vragen hebben, er onverhoopt iet stukgaat of de plannen op het laatste moment wijzigen.

Kies een vakspecialist

Organiseer je een groot evenement, congres of misschien zelfs wel een meerdaagse beurs? Dan is vaak niet alle techniek standaard aanwezig, zeker niet als je van de gebaande paden afwijkt of juist iets heel vernieuwends wilt laten zien. Moet het echt goed zijn? Dan kun je niet om een vakspecialist heen. Een freelance eventtechnicus kan een eventplan voor je opstellen en meehelpen de juiste specialisten in te zetten. Daarnaast profiteer je van het brede netwerk van je technisch onderlegde freelancer, die ongetwijfeld de juiste persoon op de juiste plek weet aan te raden.

Bureau voor eventtechniek

Echt een bijzondere productie? Ook de samenwerking met een bureau voor eventtechniek werkt lekkerder als je ook zelf goed weet wat er nodig is. Een sidekick met verstand van zaken kan je alle techniekstress uit handen nemen.

Freelance eventtechnici op freelancepagina

Op onze freelancepagina vind je verschillende freelance eventtechnici. Van AV-technicus en theatertechnicus tot stagehand, rigger en podiumbouwer tot licht- en geluidstechnici. Ze stellen zich graag aan je voor!

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!