Fred Bijlsma: ‘In het heetst van de strijd vallen maskers af’Fred Bijlsma: ‘In het heetst van de strijd vallen maskers af’
Back Back Interview

Fred Bijlsma: ‘In het heetst van de strijd vallen maskers af’

21 februari 2018

Fred Bijlsma is in 2014 in samenwerking met twee compagnons Kickerprofs gestart in Nederland en België. Deze van origine Duitse onderneming verhuurt professionele tafelvoetbaltafels en organiseert spraakmakende tafelvoetbalevents.

Fred streeft ernaar dat ieder bedrijfsevenement zal worden opgeluisterd met een ludiek tafelvoetbaltoernooi. ‘In Nederland en België is Kickerprofs de enige partij die op professionele wijze grootschalige en opzienbarende tafelvoetbalevents kan organiseren. Heb je 80 tafels nodig? Geen probleem. Wil je graag een tafel voor 15 tegen 15 spelers? Kunnen we! Ook een intiem kleinschalig event wordt door Kickerprofs tot in de finesses uitgewerkt en begeleidt, aldus een gedreven Fred.’

IJsbreker

Tafelvoetbal klinkt zo ‘cafeërig’ maar onderschat niet hoeveel mensen genieten van deze topsport. Net als darts wordt tafelvoetbal in professionele toernooien op wereldniveau gespeeld.

‘Een tafelvoetbalevent is de ideale verbindende en ontwapenende factor op je jubileum, personeelsfeest, teambuilding dag, incentive of klantendag. Een echte ijsbreker omdat je elkaar ontmoet in een ongedwongen en ontspannen sfeer. Je raakt eenvoudig met onbekenden in gesprek, leert elkaar beter kennen en legt diepere verbindingen met collega’s en zakelijke relaties. In het heetst van de strijd vallen maskers af en laten mensen hun ware aard zien. Wie is de fanatieke topscorer en zou eigenlijk naar Sales moeten, wie is de ambitieuze coach die op HRM thuishoort, wie zijn de teamplayers en helpen het geheel vooruit en wie is de stille kracht die de voorzetten tot scoren geeft?’

Kort en Krachtig

Een tafelvoetbalevent duurt ca. 1,5 tot max 2 uur en is daarmee de ideale ontspannende en resettende onderbreking bij een seminar, heisessie of bespreking. Als welkom tussendoortje bij een dag of avondprogramma geeft dit event je de mogelijkheid te ontspannen en je uit te leven alvorens de meeting vol energie voort te zetten. Hoewel de nadruk ligt op kennismaken en samenzijn is het competitie element en fanatisme heus aanwezig. Een stevige pot tafelvoetbal brengt een uitgelaten, positieve stemming en tilt de hele groepsenergie naar een ander level. Door te bewegen worden hormonen als adrenaline aangemaakt met als bijkomend voordeel dat je scherper en alerter wordt. Dames zijn vaak het meest fanatiek. In het heetst van de strijd worden de hakken aan de kant geschopt en gaan ze op blote voeten de competitie aan.

Er zijn slechts 3 gouden regels:

  1. Tafels niet optillen
  2. Stangen niet volledig ronddraaien als een turnpoppetjes
  3. Heb het gezellig!!

De invulling van een tafelvoetbalevent is flexibel, luchtig en naar wens vorm te geven.

Europees Wereldkampioen

Om je event extra cachet te geven kun je deelnemers het laten opnemen tegen een regerend wereldkampioen of Europese Kampioen. Kickerprofs heeft goede connecties met onder andere meervoudig wereldkampioen Chris Marks. Kun je zelf ervaren hoe het is om tegenover een getrainde en uitblinkende tafelvoetballer te staan.  De professionals verzorgen vermakelijke demo’s, laten de coolste tricks zien of nemen het alleen op tegen 3 geduchte tegenstanders. Dat fanatisme en die gedrevenheid is mooi om te beleven. Er wordt zoveel lol en plezier gemaakt.

Muzikale omlijsting

Tijdens een event verzorgen we de juiste, herkenbare en gevarieerde muziek. Dit luistert nauw want muziek is onbewust sfeerbepalend in het geheel. In het begin van het event houden we het rustiger en gaandeweg zal de muziek steeds energieker en meer opzwepend worden totdat de jankende gitaren van AC/DC je pushen naar de finaleclimax.

Soms vragen deelnemers achteraf om onze playlist, zegt Fred opgetogen. Dan hebben ze naast het event ook zoveel van de muziek genoten!

Kwaliteit en branding

De kwaliteit van onze tafels is top. Hierop trainen de professionals. Ze zijn voorzien van verzwaarde stangen en lagers zodat alles soepel loopt en ook stevig blijft staan bij veel en fanatiek gebruik. Ook de ballen zijn officiële, door de wereldbond goedgekeurde wedstrijdballen . We bewaken onze hoge standaard en kwaliteit door zelf te transporteren en monteren. Desgewenst doen we aan branding en brengen op de kasten specifieke reclame aan voor een opdrachtgever. Logo’s, company colours en promoties blenden we naadloos in het event.

Aankleding en techniek

Op het schip SS Rotterdam heeft Kickerprofs in opdracht van een internationaal bedrijf een prachtig event georganiseerd. Drie dagen lang waren er werknemers over uit 16 landen. Op het dek van het schip hebben we 8 tafels geplaatst met ledverlichting en de complete bombarie en zijn 16 landenteams gevormd. In ongedwongen sfeer blijft iedereen bij elkaar betrokken en wordt fel aangemoedigd tot in de finale. De entourage op zo’n schip is natuurlijk al helemaal top met buiten de stad als decor. Magnifiek!

We hebben de middelen om op elke locatie om te toveren tot een heuse voetbalwereld. Bijvoorbeeld met verlichte voetbals van 2 meter doorsnede. We creëren een spannend, dynamisch en sfeervol geheel. Eigenlijk kun je het zo gek niet verzinnen of we maken je fantasie realiteit. Door projectie op grote schermen kan het gehele verloop real time worden gevolgd. Met tussenstanden en liveshots van mooie ballen en goals blijft de onderlinge betrokkenheid en saamhorigheid gegarandeerd.

Kickerprofs kent een interessante line- up van veel mooie, grote en kleine ambitieuze bedrijven die inmiddels met veel plezier gebruik hebben gemaakt van het enerverende tafelvoetbalspel. In deze line- up past ook jouw bedrijf. Alles aan Kickerprofs is professioneel en fun! Wie daag jij uit??

Door > Nathalie Schalke

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!