Fraai Projecten introduceert LahtiFraai Projecten introduceert Lahti
Back Back Nieuws

Fraai Projecten introduceert Lahti

30 april 2021

Zoals al eerder gemeld, staat stilzitten bij Fraai Projecten uit Oosterhout niet in het woordenboek. Het bedrijf stampt het ene na het andere nieuwe initiatief uit de grond. Het Scala Theater in de Jaarbeurs, de Afstandhouder en Rekwisietenzolder.nl; Fraai Projecten creëert elke keer weer iets nieuws. Want omdenken, dat is wat nodig is in deze tijd.

Lahti-lijn

Voordat de epidemie een pandemie werd, produceerde Fraai Projecten een nieuwe meubellijn. In maart 2020 rolde de eerste statafel, bar en buffet van de Lahti-lijn van de productieband in Oosterhout, om meteen daarna in het magazijn gezet te worden. Door de pandemie bleven de aanvragen uit, dus ging Fraai Projecten intern kijken naar alternatieven. Wat hebben we allemaal en wat kunnen we hiermee? Meubels die nauwelijks werden verhuurd, zijn aangepast in Lahti-stijl. Geproduceerde maatwerkproducten die na eenmalig ingezet te zijn onder een dik laag stof in het magazijn lagen, verdwenen onder de CNC-machine om nog meer mooie Lahti-meubels mee te maken. Met als uitgangspunt de hippe hexagon-vorm.

Duurzaamheid en circulariteit

Omdat iedere euro meerdere keren omgedraaid moest worden het afgelopen jaar, heeft Fraai Projecten zich gefocust op duurzaamheid en circulariteit. De ruitvormige ‘wiebertjes’ die uit het hout worden gefreesd, worden niet zomaar weggegooid; deze worden gebruikt om ook de tafeldecoratie in Lahti-stijl vorm te geven. Want weggooien, dat is zonde. Zo zit Fraai Projecten in deze tijd niet stil en staat er straks een geheel nieuwe meubellijn klaar voor de aankomende events.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!