Forse uitbreiding voor Muntgebouw Utrecht Forse uitbreiding voor Muntgebouw Utrecht
Back Back Nieuws

Forse uitbreiding voor Muntgebouw Utrecht

21 november 2019

Congres- en evenementenlocatie Muntgebouw Utrecht breidt vanaf april 2020 fors uit door de toevoeging van een aantal productieruimten van de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM). De fabriekshallen waar nu nog munten worden geslagen worden omgetoverd tot inspirerende ruimtes voor congressen en evenementen. De indrukwekkende hoge en grote zalen bieden plaats aan 400 personen. In combinatie met diverse extra (sub-)ruimtes, een grote ontvangsthal en een extra binnenplaats biedt het Muntgebouw straks nog meer mogelijkheden voor opdrachtgevers uit de zakelijke markt.

Historische ruimtes

De ruimtes die worden vrijgegeven zijn tot op heden enkel toegankelijk voor medewerkers van de KNM en worden strikt beveiligd. Er vindt de productie plaats van onder andere de euro- en herdenkingsmunten. Deze zware industrie vraag om vele vierkante meters en juist déze meters komen straks vrij. 'Wij zijn bijzonder blij dat we onze imposante locatie kunnen uitbreiden met deze waardevolle en historische ruimtes', aldus pandbewaarder Adriaan Derksen. Derksen is tevens mede-eigenaar van The Attention Group, die naast het Muntgebouw ook al enkele jaren zeer succesvol evenementenlocaties Mariënhof Amersfoort en Landgoed Brakkesteyn in Nijmegen exploiteren.

Kans voor de markt

Het nieuwe gedeelte kan exclusief worden gebruikt, inclusief eigen receptie, entree en algemene voorzieningen. Er komt dus als het ware een compleet nieuwe locatie bij, die de bestaande begane grond bijna in capaciteit verdubbeld.
Pandbewaarder Derksen ziet de uitbreiding vooral ook als prachtige kans voor de markt: 'We kunnen fors meer gasten kwijt en dat betekent dat we nog meer opdrachtgevers kunnen verwelkomen voor congressen en spraakmakende feesten. Daarnaast kunnen we onze vaste opdrachtgevers een nieuwe setting en beleving bieden met de service en gastvrijheid die ze van ons gewend zijn.'

Ontwikkeling

Uitbreiding biedt kansen op vele vlakken. Er wordt druk nagedacht over cateringconcepten perfect passend bij de nieuwe ruimtes. Samen met de huidige samenwerkingspartners wordt geïnvesteerd in techniek en aankleding. Hoewel de unieke ruimtes eigenlijk voor zich spreken. De look and feel blijft behouden. Er hoeft enkel in techniek en meubilair geïnvesteerd te worden.
Adriaan Derksen: 'Ik kan niet wachten deze indrukwekkende ruimtes aan het grote publiek te tonen. En stiekem hoop ik dat de geur van olie, koper en nikkel nog lang blijft hangen.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!