The Food Line-up: De toekomst op je bordThe Food Line-up: De toekomst op je bord
Back Back Nieuws

The Food Line-up: De toekomst op je bord

22 april 2022

Tien jaar geleden werd The Food Line-up opgericht met als missie om mensen beter eten te laten ontdekken. Meer dan 1000 events, miljoenen gasten en dito borden eten verder, zet The Food Line-up de tanden in een nog duurzamere toekomst. Van ontelbare zakelijke evenementen als KLM 100 jaar met 65.000 bezoekers tot waanzinnige projecten als Brasserie 2050 op Lowlands inclusief stortvloed aan prijzen. Tien jaar lang bouwden ze waanzinnige events met steengoede partners, bijzondere chefs, producenten en opdrachtgevers. Samen met hen liet The Food Line-up proeven hoe catering anders kon. Duurzamer, lekkerder, beter geregeld.

Vooruitkijken

Er valt genoeg terug te blikken. Toch besloot The Food Line-up voor hun jubileum vooral vooruit te kijken. ‘Want als eerste cateraar van Europa met B Corp-certificering voelen we nog meer verantwoordelijkheid om het beter te doen. Nu. Morgen. De komende 10 jaar.  Afgelopen jaar werkten we aan een nieuwe visie en manifest voor duurzame events. Als aftrap naar de toekomst lieten we deze ambitieuze standaarden proeven door de gerechten van onze toekomst te serveren aan onze gasten tijdens ons jubileumfeest: The Next Decade dinner party.’

Zo smaakt de toekomst

Bij The Food Line-up geloven ze dat wat vandaag op je bord ligt, bepaalt hoe de wereld er in de toekomst uitziet. ‘En dat je die toekomst geniaal lekker kan veranderen. Dat zal ook moeten. In 2050 wonen we met 10 miljard mensen op deze aarde, maar kunnen we met onze huidige eetgewoontes onmogelijk genoeg voedsel produceren om al die monden te voeden. Of we hebben nog 5 planeten nodig. Zware kost? Niet als het aan ons ligt. Wij willen de betere keuze lekkerder, makkelijker en leuker maken – voor iedereen. Hoe toegankelijker het is om iets beter te doen, hoe meer mensen we meekrijgen, hoe meer impact we maken. Elke kleine verandering wordt vanzelf groot als genoeg mensen meedoen.’

Elke kleine verandering wordt vanzelf groot als genoeg mensen meedoen

‘Op evenementen kunnen we tienduizenden mensen per dag bereiken. Van CEO tot magazijnmedewerker. En omdat elk event maximaal een paar dagen duurt, hebben we door het jaar heen honderden kansen om nieuwe dingen te proberen, andere wegen te vinden en ’t beter te doen dan de vorige keer.’

Het doel voor de komende 10 jaar: meebouwen aan een gezonder en duurzamer voedselsysteem. Voor boeren, brouwers, producenten, chefs, makers én eters. Wij geloven dat je de toekomst geniaal lekker kan veranderen. En dat nu het moment is om dat te doen. Samen. Want dan kan elke hap een revolutie zijn!

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!