Fokker Terminal scoort met groots iBestuur CongresFokker Terminal scoort met groots iBestuur Congres
Back Back Locaties

Fokker Terminal scoort met groots iBestuur Congres

07 oktober 2022

Meer dan 125 sprekers, 35 break out-sessies en een plenair programma. Met ruim 1.200 deelnemers die op locatie of online deelnamen. Het zijn de mooie cijfers die horen bij het iBestuur Congres 2022. Bij de Fokker Terminal, hét vertrekpunt voor grootste events, weten ze wel raad met getallen in deze orde van grootte. Het monumentale, industriële gebouw aan de Binckhorstlaan 249 in Den Haag bleek opnieuw de ideale locatie voor een unieke, inspirerende en bijzondere dag speciaal voor bestuurders en beslissers uit de overheid en de IT-sector.

Setting op maat

Het interessante congres over digitalisering bij de overheid en de rol bij het aanpakken van (maatschappelijke) vraagstukken is net achter de rug als we Sales- en Event Manager Karen Ruesink op locatie spreken. Tijd om even rustig na te genieten van een geslaagde dag is er niet bij. Zo net na de zomer is een drukke periode met events aangebroken. De Fokker Terminal heeft dan ook een uitstekende naam hoog te houden als het gaat om de organisatie van onder meer congressen, zakelijke beurzen, diners en productpresentaties. ‘Een groot voordeel dat wij bieden, is dat bij ons niets vaststaat op de vloer. We kunnen net zo eenvoudig een tribune opbouwen als een rond podium. De Hangar, de grote centrale ruimte, zit zo in elkaar dat we deze op eenvoudige wijze in twee segmenten kunnen verdelen die we groter en kleiner kunnen maken door middel van een verschuifbare doekenwand. Zo kunnen we een passende setting creëren die past bij het aantal gasten. Ieder evenement kunnen we zo een eigen, uniek karakter geven’, aldus Ruesink.

Congreslocatie

Wat de Fokker Terminal aantrekkelijk maakt als congreslocatie zijn de achttien verschillende subzalen die allemaal uitkomen bij de centrale hangar. ‘Wij kunnen grote aantallen gasten ontvangen die verschillende sessies volgen, zonder dat bezoekers verdwalen en door de kleine afstanden het programma vlot in elkaar kan overlopen.’ En dat is zeer wenselijk op een volle dag, zoals bij het iBestuurs Congres. Voor projectleider Alet de Mol- van Otterloo was het dan ook snel duidelijk om na de prettige samenwerking in 2021 wederom te kiezen voor de Fokker Terminal. ‘We hebben al de nodige reacties ontvangen van zowel online als fysieke deelnemers en die waren stuk voor stuk positief.’ Ook organisatiebureau Events in Company was zeer tevreden over de samenwerking tijdens deze editie.

Samenwerken

Centraal tijdens het congres stond de digitale transformatie en de relatie tussen overheid en samenleving. Ook dit jaar werd het programma samengesteld door deelnemende overheden en de private partners. Het thema -digitalisering en de menselijke maat- kwam onder meer uitgebreid ter sprake tijdens plenaire sessies met bekende sprekers, zoals burgemeester Jan van Zanen en Alexandra van Huffelen, staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering. Een hybride congres met tien studio’s vraagt natuurlijk veel van de techniek.  De Mol- van Otterloo: ‘Dat is natuurlijk altijd spannend, maar alles werkte dankzij een prachtig samenspel van diverse partijen.’ Ruesink: ‘Op het gebied van (audiovisuele) techniek werken we al vele jaren samen met AVEQ. Mede dankzij hen durven we dit soort grote opdrachten aan te nemen.’ De vaste cateraar Mood4Food dient zeker ook genoemd te worden. ‘Net als wij hechten zij veel waarde om alles zo duurzaam mogelijk te doen. Eten wat we overhouden, doneren we bijvoorbeeld altijd aan het Leger des Heils.’

Ombouwen

Snel kunnen schakelen is ook een kunstje dat ze bij de Fokker Terminal beheersen. Zo werd de motorruimte tijdens het iBestuurs Congres tot ruim in de middag nog voor sessies gebruikt en vervolgens vliegensvlug omgeturnd tot een zeer sfeervolle dinerruimte om de dag gezamenlijk af te sluiten. De Mol –van Otterloo was onder de indruk van de manier waarop Fokker Terminal dit aanpakt. ‘De setting was prachtig en het eten heerlijk. Een restaurant kan hier niet tegenop.’ En zo kwam pas in de late uurtjes een einde aan een in alle opzichten zeer geslaagde editie van het iBestuurs Congres in de Fokker Terminal.

Tekst: Johan van Dien

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!