Back Back Nieuws

Finnair een van de meest innovatieve airlines

12 augustus 2011
Airlinetrends.com, een site die consumententrends in de luchtvaartindustrie signaleert, heeft de elf meest innovatie airlines in de wereld geselecteerd. De top elf is samengesteld naar aanleiding van de resultaten van het onderzoek naar serviceniveau, impact van campagnes en strategie en visie van de luchtvaartmaatschappij. Finnair heeft een plek in de top vijf veroverd.

Het onderzoek
Airlinetrends.com, een onafhankelijk Nederlands bedrijf, onderzoekt de luchtvaart- en consumententrends. Door deze onderzoeken kunnen zij de wereldwijde luchtvaartindustrie beter analyseren, waarna de resultaten online gepubliceerd worden (http://www.airlinetrends.com/). Het bureau identificeert commerciële consumententrends welke ontstaan door veranderingen in het consumentengedrag en de ontwikkelingen in de luchtvaart. Dit jaar heeft Airlinetrends.com een lijst samengesteld van de elf meest innovatieve luchtvaartmaatschappijen. Deze elf luchtvaartmaatschappijen zijn geselecteerd op basis van hun serviceniveau, hun campagnes en de mate waarin zij een inspiratie zijn voor anderen.

Waarom Finnair in de top vijf?
Het doel was om luchtvaartmaatschappijen te selecteren wiens recente innovaties inspirerend, interessant en uitdagend zijn in een zo snel veranderende branche. Airlinetrends.com beschrijft Finnair als een luchtvaartmaatschappij die een niche heeft gecreëerd in het (zaken)reisverkeer tussen Europa en Azië – een bewezen succesvolle strategie. ‘Finnair’s gevoel voor innovatie komt voort uit de wil om klanten op maat te bedienen. Finnair en Helsinki Airport zijn bijvoorbeeld één van de eersten die Mandarijn sprekend personeel bij hun terminals hebben om hun klanten uit Azië te verwelkomen en waar nodig te assisteren. Ons doel is om reizen zo makkelijk en comfortabel mogelijk te maken voor onze passagiers. Daarnaast willen we ze ‘rust’ bieden op drukke en hectische momenten’, aldus Finnair’s Senior Vice President Corporate & Communication Arja Suominen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!