Back Back Nieuws

Finale Prix Culinaire Le Taittinger in de Kookerij Noordwijkerhout

17 augustus 2015
Topchefs strijden 12 oktober tijdens de 49e editie van de Prix Culinaire Le Taittinger. Deze prestigieuze kookwedstrijd, die in samenwerking met Oud Reuchlin & Boelen georganiseerd wordt, vindt plaats in de Kookerij in Noordwijkerhout waarna ’s avonds de winnaars bekend gemaakt worden in Beachclub O. van Hotels van Oranje. Inschrijven kan tot 21 augustus middernacht.

Oproep aan jonge chefs
De Kookerij is dé culinaire hotspot waar kookervaring te beleven is. De kwaliteit van het koken staat voorop en dat zal 12 oktober nogmaals duidelijk worden. Vorig jaar sleepte Jonathan Zandbergen de prestigieuze titel in de wacht. ‘Voor mij was de Prix Culinaire Taittinger een mooie kookwedstrijd en ik raad dan ook alle jonge chefs aan om deel te nemen. Het is vooral een mogelijkheid om je vaardigheden van de klassieke Franse keuken te testen en te laten zien’, vertelt Jonathan Zandbergen. Ook eerdere Nederlandse winnaars sporen chef-koks aan om deel te nemen. ‘De Prix Culinaire Le Taittinger is voor mij een zeer bijzondere wedstrijd. Niet zo zeer omdat ik de 45e editie in Parijs heb gewonnen, maar alleen al om de bijzondere en leerzame ervaring die ik in Parijs heb gehad’, zegt Lars van Galen, winnaar 2011 en de nieuwe juryvoorzitter van dit jaar. Van Galen zal samen met 10 Nederlandse en Belgische juryleden de gerechten van de chefs beoordelen op 12 oktober.

Voorinschrijving
Koks die deel willen nemen aan de Prix Culinaire kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar prix.culinaire.taittinger@taittinger.fr. Klik hier voor meer informatie over de wedstrijd en het inschrijfformulier.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!