Fieldlab verlegt focus met CKVEFieldlab verlegt focus met CKVE
Back Back Nieuws

Fieldlab verlegt focus met CKVE

31 mei 2022

Met het COVID Kenniscentrum voor Evenementen (CKVE.nl) lanceert Fieldlab een online platform waar zij alle informatie over COVID in relatie tot de evenementenbranche makkelijk toegankelijk maken. Het is hiermee een vervolg op Fieldlab Evenementen met als voornaamste doel om kennis te genereren die op lange termijn bijdraagt aan de virusveiligheid van evenementen.

Op het platform COVID kenniscentrum voor Evenementen zijn alle mogelijke vragen rondom Covid en daarmee samenhangende specifieke antwoorden op een praktische manier gebundeld. Met antwoorden op vragen als: wat is de huidige regel, waarom is deze maatregel er, wat betekent dit praktisch en welke onderzoeken liggen hieraan ten grondslag. Hierdoor is het platform een waardevolle informatiebron voor zowel vergunningverleners, adviseurs, organisator of leveranciers. Het kenniscentrum geldt daarnaast ook als informatiebron voor media, educatieve instellingen en studenten. Op zoek naar informatie over lopende onderzoeken, nieuws en archiefmateriaal rondom Covid? Ook daarin voorziet het platform.

Virusveiligheid evenementen

CKVE geeft toelichting op de maatregelen die gehanteerd worden om het risico van besmetting met COVID-19 op een event te minimaliseren. Met de resultaten van onderzoeken over kennisverrijking, bezoekersstromen en innovatie, zorgt het COVID kenniscentrum voor evenementen voor inzicht in het contact tussen mensen en het overdragen van het virus, met als voornaamste doel de virusveiligheid van evenementen.

Up to date

CKVE blijft up to date en past de pagina aan met iedere wijziging van de maatregelen. Zo vind je op de website tientallen onderwerpen zoals bezoekersdata, BCO-afspraken met GGD, toegangscontrole en veel meer. Ook zijn er lopende onderzoeken, nieuws en archiefmateriaal te vinden op CKVE.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!