Back Back Achter de schermen

Festival experimenteert met bier dat uit de lucht komt vallen

16 mei 2013

Het klinkt als een utopie voor velen: bier dat letterlijk uit de lucht komt vallen! Wil je het meemaken? Dan kun je deze zomer naar het OppiKoppi Music Festival in Zuid-Afrika, want daar zullen proefvluchten gehouden worden met heuse 'bierdrones'.

Darkwin-Aerials, het Zuid-Afrikaanse bedrijf, ontwikkelde een speciale drone die bier kan droppen op de door de opdrachtgever aangegeven plaats. Het OppiKoppi Festival zal als 'pilot' fungeren van 8 tot en met 10 augustus in Northam, Zuid-Afrika.

Demonstratie
In dit filmpje krijg je een demonstratie van hoe het natje bij de juiste bezoeker terecht komt. Via een app kan het biertje besteld en betaald worden en vervolgens zorgt de leverancier ervoor dat een achtpropellerig, onbemand klein helikoptertje het blikje naar de gevraagde bestemming brengt. Boven deze plek dropt de drone het koude pilsje dat zachtjes neerdaalt dankzij een parachute.

Ja, zachtjes ja. Dat is in ieder geval de bedoeling… Het zou niet prettig zijn wanneer zo'n blikje bovenop iemands hoofd terechtkomt. Daarom heeft de organisatie van OppiKoppi Festival een afgebakende landigsplaats gereserveerd: District 9.

Promotionele stunt
Dan heb je ook nog een ander euvel: het biertje kan namelijk ook bij de verkeerde persoon terechtkomen, iemand die er niet voor betaald heeft. In deze pilot wordt dit 'probleempje' opgelost door de blikjes gratis aan te bieden.

Ondertussen gaat de ontwikkeling van dit project met volle gang door: zo kan de drone op dit moment maar 1 blikje gerstenat vervoeren, maar dat zou opgevoerd kunnen worden naar twee of drie stuks. Ook wordt het helikoptertje nu met de hand bediend, maar automatisch, via gps, zou efficienter zijn.

Wij zijn benieuwd naar de testresultaten… Misschien zien we volgend jaar het bier wel om onze oren vliegen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!