Festivak: 21e editie eventbeurs voor toeleveranciersFestivak: 21e editie eventbeurs voor toeleveranciers
Back Back Nieuws

Festivak: 21e editie eventbeurs voor toeleveranciers

14 september 2017

Festivak goes digital! 

Een blijvertje in de eventwereld is Festivak. Op 15 en 16 november vindt in Hal 12 van Jaarbeurs Utrecht de 21e editie plaats van Festivak, de beurs voor organisatoren van publieksevenementen en festivals, alsmede toeleveranciers uit de evenementenbranche. Een beurs in een nichemarkt, die z'n waarde heeft voor menig event professional.

De beursvloer is dit jaar gevuld met ongeveer 250 paviljoens en innovatieve bouwwerken, veelal ontworpen door de exposanten zelf. In de stands is volop informatie te vinden over de organisatie van publieksevenementen en festivals:  er is aandacht voor facilitaire voorzieningen, techniek, catering, locaties en verhuur. De deelnemers bieden nieuwe, duurzame en veilige oplossingen, veelal aansluitend bij het thema 'Ontwikkel nu je digitale strategie'. Een uitgebreid programma van lezingen en voordrachten sluit daar op aan.

Festivak biedt veel spelers uit de eventbranche en opdrachtgevers van bedrijfsevenementen inspiratie. Want festivaltrends zie je doorgaans enkele jaren later terug op (bedrijfs)evenementen. Voorts is Festivak voor zowel exposanten als bezoekers een groot netwerkmoment. Veel toeleveranciers hebben net het festivalseizoen achter de rug en benutten de beurs om in een ongedwongen sfeer nieuws uit te wisselen en het festivalseizoen te evalueren.

Interactieve oplossingen en entertainment

De exposanten bootsen de werkelijkheid van een festival na door met hun paviljoens, presentaties en bouwwerken van Festivak een indoor festival te maken. Onder de deelnemers veel bedrijven die er vanaf het eerste uur bij zijn, zoals 't ArendjeAalster Tentenbedrijf Van der WerffVan Ham Tenten & Podia en het Belgische attractieverhuurbedrijf Fungroup, dat met een nieuwe attractie bezoekers uitdaagt te klimmen tegen de richting van draaiende loopbanden in.

Onder de exposanten ook nieuwkomers, zoals NIKTA, dat bezoekers via een Drunk Buster bril laat ervaren hoe een drugsgebruiker z'n omgeving ervaart. NIKTA geeft nuttige tips om op festivals en evenementen (de gevolgen van) drugsgebruik te beperken.

PresTop zorgt met interactieve producten voor informatie en entertainment, onder meer via wayfinding zuilen met een interactieve plattegrond en andere interactieve oplossingen, zoals een selfie totem, giant tablet en touchtafel.

'De trend naar digitalisering is niet te stuiten,' constateert Jill Oomen van Organisatie Groep Zuid, de organisator van Festivak. 'Online ticketing en cashless betalen is allang gewoon en er komen steeds meer digitale oplossingen bij. Alle reden dus voor event professionals om zich verder te oriënteren.'

Lezingen over succesvolle digitale toepassingen

Dat kan onder meer door lezingen te volgen van aantal sprekers. Denis Doeland, eigenaar van DDMCA (bij velen misschien beter bekend als mede oprichter van ID&T), geeft festivalorganisatoren inzicht in succesvolle, digitale communicatiestrategieën. Bestseller auteur online-, mobiele- en contentmarketing Patrick Petersen gaat in op virtual, augmentend en mixed reality. 

De jarige exposant Bridge Event Facilities viert het 30-jarig jubileum zowel in de stand, op de beursvloer als in de partyruimte. Gasten beleven een 30 jaar lange geschiedenis van licht, beeld en geluid, ondersteund door 30 jaar muziekgeschiedenis. Bridge onthult ook een gloednieuwe desk die stand- en congresontwerpen in Virtual Reality toont. Tijdens de brancheborrel, traditioneel aan het eind van de eerste beursdag, reikt Bridge Awards uit in een lezingenzaal, die in no time is omgetoverd tot partyzaal.

Festivak verbindt toeleveranciers, organisatoren en opdrachtgevers van evenementen en festivals. Standhouders en bezoekers vormen een mix uit het evenementen speelveld: zoals organisatoren van evenementen en festivals, marketing- en communicatie professionals, advies-, citymarketing- en sportservicebureaus en beslissers bij instellingen, organisaties en overheden. Exposanten zijn onder meer bedrijven op het gebied van afvalverwerking, decor, licht, geluid, podia, techniek, verhuur, locaties, aanbieders van allerlei webservices, vervoerders, dienstverleners op het gebied van personeel, uitvoer, advies en promotie en aanbieders van infrastructurele voorzieningen.

De toegang tot Festivak is gratis. Voor meer uitgebreide informatie en voor toegangskaarten, kijk op www.festivak.nl 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!