Feit: Millennials de drijvende kracht achter de Nederlandse experience industrieFeit: Millennials de drijvende kracht achter de Nederlandse experience industrie
Back Back Nieuws

Feit: Millennials drijvende kracht achter experience industrie

20 oktober 2017

ADE was vorig jaar met 450 events op 140 locaties, met 2.200 artiesten en ruim 375.000 bezoekers de grootste editie ooit. Hoe komt dat? Vooral omdat millennials (in Nederland een groep van zo'n 4 miljoen mensen) experiences zoals festivals, concerten en clubs meer dan ooit omarmen. Uit ons onderzoek blijkt dat 54% van de millennials het afgelopen jaar op een muziekevent geweest en 89% van de millennials zegt ervaringen belangrijker te vinden dan fysieke producten. Een andere trend is dat millennials ook steeds meer overdag naar events gaan. Grote events als Awakenings, HYTE en Dockyard spelen daar op in.

Dat social media een belangrijke rol speelt bij deze generatie is natuurlijk ook geen geheim. Wat wel verrassend is, is dat 54% van de millennials vooral events bezoekt om dit te kunnen laten zien aan hun volgers en vrienden op social media. 68% vindt het dan ook leuk om content over en van events op hun tijdlijn terug te vinden. 64% vindt het bezoeken van een event waardevoller dan online content.

Check zelf de feiten in het onderzoek: Millenials de drijvende kracht achter de Nederlandse experience industrie, uitgevoerd door Eventbrite

Eventbrite

Eventbrite is een van de grootste eventtechnologieplatformen ter wereld. Organisatoren van events gebruiken Eventbrite om hun ticketverkopen te versterken, events te promoten en te managen en operationele activiteiten op locatie uit te kunnen voeren. Tijdens ADE hield Eventbrite op woensdag 18 oktober en donderdag 19 oktober een hangout bij Ron's Gastrobar Paris waar ze onder andere vertelden over hoe zij samenwerken met partners als Facebook en Spotify.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!