Faber Audiovisuals en NEP lanceren Creative AnimalFaber Audiovisuals en NEP lanceren Creative Animal
Back Back Nieuws

Faber Audiovisuals en NEP lanceren Creative Animal

19 oktober 2020

NEP, Faber en Univate (allen onderdeel van NEP Group) werken sinds een aantal maanden intensief samen voor de ontwikkeling en creatie van virtuele live events en videoproducties. Door de combinatie van creatieve concepten, visuele impact & technologische oplossingen en de crew zijn de meest innovatieve en creatieve projecten mogelijk geworden. Dit resulteerde in het nieuwe label Creative Animal.

Mooie verhalen tot leven wekken

Achter alle technologie die deze bedrijven zowel in de media-industrie als daarbuiten faciliteren, zit een gemeenschappelijke deler: creatieve mensen met goede ideeën die dagelijks het verschil maken. Zij vertalen mooie verhalen van opdrachtgevers naar creatieve oplossingen en wekken die tot leven met techniek.

Creative Animal

‘Vanuit die gedachte is besloten om de creatieve afdelingen van NEP, Faber en Univate samen te voegen tot het label ‘Creative Animal’, waaronder onze creatieve mensen hun krachten optimaal kunnen inzetten’, laat Faber Audiovisuals weten. ‘Daardoor kunnen we extra waarde toevoegen aan onze huidige diensten gericht op de zakelijke markt, die de afgelopen periode een enorme vlucht hebben genomen.’

Storytelling, beleving, interactie

Daarbij richt Creative Animal zich op de volgende drie pijlers: Concept en story design, Iconic visual experiences, Digital and virtual event experiences. Of het nu gaat om het bedenken van een concept voor interne communicatie, het ontwikkelen van een corporate (video) strategie met video mapping of motion graphics, een webinar of een groot virtueel of hybride event, voor iedere vraag kan Creative Animal een oplossing op maat maken waarbij storytelling, beleving en interactie centraal staan.

Door de lancering van Creative Animal kunnen uitdagingen en vragen van klanten uit de zakelijke markt nog beter vertaald worden naar impactvolle video-oplossingen, van concept tot distributie. Hierbij werkt Creative Animal nauw samen met andere afdelingen binnen NEP zoals ENG, Meercamera en Postproductie en met Faber voor wat betreft audiovisuele faciliteiten en toepassingen, maar zeker ook met bestaande productiepartners in broadcast en live events.

Aanstelling Managing Director Creative Animal

Om deze nieuwe creatieve afdeling verder vorm te geven en goed in de markt te zetten, is Fiona Arens, momenteel Adjunct Directeur bij Omroep MAX, aangesteld als Managing Director van Creative Animal. Per 1 december zal zij starten in deze nieuwe rol om de creatieve afdelingen van Faber, Univate en NEP aan te sturen, te structureren en een sterk creatief label op te bouwen met al het creatief talent onder 1 dak.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!