Back Back Nieuws

Eén naam voor één bedrijf: DutchView

20 oktober 2006
DutchView, CIRIS en DutchView ENG gaan hun krachten verder bundelen en gaan vanaf 1 januari 2007 verder onder de naam DutchView. Met deze naamsbundeling wil de DutchView Holding zowel intern als extern benadrukken dat de drie bedrijven tot hetzelfde full-service bedrijf behoren.

DutchView, CIRIS en Dutchview ENG zijn in 2002 ontstaan door een herstructurering van het Nederlands Omroepproduktie Bedrijf (NOB). Sinds 1 maart 2005 vallen de drie bedrijven al onder de DutchView Holding, waarvan het merendeel van de aandelen sinds 1 januari 2005 in handen is van participatiemaatschappij Nimbus.

Het verder bundelen van krachten van DutchView, CIRIS en DutchView ENG is een logisch gevolg van het complementair zijn van de bedrijven complementair aan elkaar. Zij verzorgen gezamenlijk een fullservice aanbod van technische faciliteiten die nodig zijn voor het maken van televisie-, radio-, en internetprogramma’s en voor evenementen.

“De naamsbundeling zal geen directe gevolgen hebben voor de ruim 500 medewerkers die bij onze bedrijven werken”, benadrukt Bernard Kobes, CEO van DutchView. “Met deze naamsbundeling verwachten wij wel onze fullservice gedachte nog beter uit te kunnen dragen. Dit betekent dat het voor relaties en klanten duidelijker moet worden dat zij met een specifiek onderdeel van de DutchView-organisatie te maken hebben, maar ook dat de naamsbundeling consequenties zal hebben voor de positionering van een aantal bedrijfsonderdelen van DutchView. Dat geldt voor onderdelen uit de DutchView-organisatie, maar ook voor afdelingen van CIRIS. DutchView ENG zal als afzonderlijk ‘submerk’ in de markt aanwezig blijven.”

Vanaf november zal DutchView een mediacampagne voeren waarin de naamsbundeling naar voren zal komen.

Foto Paul Ridderhof: Sensation White 2006, waar DutchView de registratie voor verzorgde.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!