EventSummit: Gaat voor de top!EventSummit: Gaat voor de top!
Back Back In magazine Events

EventSummit: Gaat voor de top!

26 januari 2018

Op 15 februari 2018 wordt in de Amsterdam RAI de 10e editie van EventSummit gehouden. Het grootste eendaagse platform voor de evenementenbranche. Achter dit prijswinnend beursconcept zit een sterke visie die werkt. Zijn andere beurzen onoverzichtelijk en verspreid over meerdere dagen; EventSummit is een plaats waar je als opdrachtgever gewoon gemakkelijk vindt wat je zoekt. Hoe dan??

Arjen Lemstra en Joris Bots, de organisatoren, waren destijds ook de initiatiefnemers van deze beurs. ‘Misschien wel de belangrijkste reden dat dit beursconcept zo goed werkt, is dat iedere exposant hetzelfde niveau voor exposure heeft. De stands zijn eenduidig en de middelen die mogen worden ingezet, gelijk. Het is het Verhaal dat telt!’ vertelt Joris Bots. Daardoor is de beursvloer overzichtelijk en rustig in de uitvoering. En waren er voorheen 4 categorieën, dat zijn er nu 8. Voor een nog efficiënter beursbezoek!

 • EventSummit: Gaat voor de top!
  Joris Bots en Arjen Lemstra
 • EventSummit: Gaat voor de top!
 • EventSummit: Gaat voor de top!
 • EventSummit: Gaat voor de top!
 • EventSummit: Gaat voor de top!
 • EventSummit: Gaat voor de top!

Een goede samenwerking met exposanten

Vanaf het ontstaan van de beurs worden de wensen van de exposant nauwlettend in het oog gehouden. De uitvoerige enquête na elke beurseditie zorgt ervoor dat grote en kleine kwaaltjes netjes kunnen worden geëlimineerd het jaar erna. Op die manier loopt er een nauw contact met de exposanten: Wat willen zij? Hoe denken zij meer uit de beurs te kunnen halen? Het is dus zeker geen kwestie van top down denken. Iedere deelnemer is betrokken. Arjen Lemstra: ‘Wij verwachten van iedere exposant dat deze zijn of haar relaties uitnodigt. Vanaf dag 1 hebben wij gezegd: we kunnen het niet alleen. Wij faciliteren deze dag, maar hebben jullie hulp daarbij hard nodig.’

Méér beleving graag!

Joris Bots: ‘Zonder goede bezoekers zowel in kwantitatieve zin als kwalitatieve zin heeft EventSummit geen toekomst. Daarom zijn we ook continu met hen in gesprek over wat we kunnen verbeteren.’ Eén van de opmerkingen die uit de enquête naar voren kwam het afgelopen jaar was, dat er meer beleving mag zijn op de beursvloer in z’n totaliteit. Daarom is bedacht dat ‘kleine’ entertainers als solo en duo’s hun kunsten op de beursvloer mogen laten zien voor half geld. Ook voor bedrijven die meer ruimte nodig hebben voor de exposure van hun product of een mooie beleving, worden extra meters ter beschikking gesteld. Alles in het kader van meer levendigheid op de beurs.

Congres en uitgebreid sprekersprogramma

Net als in eerdere edities is er een congres in de ochtend voorafgaand aan de beurs. Bij de afgelopen editie waren alle 250 stoelen 2 maanden voor de beurs al uitverkocht. Bij de komende editie wordt ruimte gemaakt voor het dubbele aantal. Een nieuwtje in de 10e editie zal zijn dat er een Talentstage komt voor sprekers. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met DeSpreker.nl. Uit de maar liefst 70 aanmeldingen zijn 9 sprekers gekozen.

10 jaar, reden voor een feest!

Omdat de aanstaande editie het 10e jubileum betreft, wordt het een extra feestelijke. Van 17.30 tot 19.00 uur is er een centrale borrel op de beursvloer, waarna er een jubileumfeest zal plaatsvinden op Strand Zuid tot 23.00 uur. Binnenkort start de inschrijving met een gelimiteerd aantal kaarten voor deze mooie avond.

Naamsverandering

De naam van de beurs is veranderd van Evenementcontact naar Eventsummit. ‘Evenementcontact’ was snel bedacht in 2009, dus het werd tijd voor een nieuwe, pakkender naam die beter past bij de huidige visie: ‘Take your Event to a Higher Level’. Wel, of de naam nu oké was of niet; dat heeft de rappe groei van de beurs niet in de weg gestaan: de laatste 3 jaren worden er gemiddeld zo’n 100 plekken bijgetekend op de plattegrond. ‘En dan kom je automatisch terecht in de grote conventionele beurshallen met een flink aantal vierkante meters’, concluderen de tevreden organisatoren, ‘en… met de 500 plaatsen die we nu op tekening hebben staan, zijn we wellicht in Europa het grootste eendaagse platform voor de evenementenbranche!’

De beursvloer wordt opgedeeld in de volgende categorieën:

 • Dienstverlening
 • Evenement benodigdheden
 • Festivals & publieksevenementen
 • Media & verenigingen
 • Locaties en Steden & regio’s
 • Online & techniek
 • Outdoor & actief

Door > Susanne Ros

Wil jij ook kennismaken met EVENTS? Vraag hier een gratis proefexemplaar aan.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!