UP Events: Hoe rock jij de winter van je gasten!?UP Events: Hoe rock jij de winter van je gasten!?
Back Back Opdrachtgever aan het woord

UP Events: Hoe rock jij de winter van je gasten!?

22 september 2022

De winter wordt vaak gezien als comfortseizoen. Iedereen wil binnen blijven, genieten van een kopje thee en films kijken. Veel evenementenbureaus voelen zich misschien verloren als het gaat om het organiseren van leuke evenementen die mensen buitenshuis kunnen doen. In dit artikel brengt UP Events enkele briljante voorbeelden van hoe jij de winter van jouw gasten kan rocken.

Decoratie is alles en vooral als het om een evenement gaat. Met het juiste podium kan je iemand uit het koudste land laten geloven dat ze midden op een strand in Hawaï zitten. Hiermee bedoelen we dat als een van de grootste belemmeringen voor winterevenementen het koude weer is en het feit dat mensen het moeilijk vinden om naar buiten te gaan, het de 'key' is om een gezellige sfeer te creëren waardoor jouw gasten zich thuis voelen... maar zonder ze te laten denken dat ze in hun eigen woonkamer zijn, je wilt namelijk geen saai evenement!

IJssculpturen

De kou is niet iets dat meteen de aandacht trekt, maar er een attractie van maken is wat het verschil zal maken. Creativiteit is, naast sport en vrijetijdsbesteding, een aspect dat tijdens zo'n lui seizoen versterkt moet worden. Denk aan iets buiten de kaders voor jouw klanten! Een onconventioneel idee is een workshop ijssculpturen maken, een bijzondere manier om een wedstrijd tegen elkaar te houden. Onnodig te vermelden dat het nemen van foto's van hun meesterwerk achteraf moeiteloos kan bijdragen tot gratis marketing van jouw evenementen.

Laat ze bewegen

Een andere manier om de kou weg te nemen is... met beweging! Een goed idee is om niet alleen workshops in te lassen, maar ook op de winter geïnspireerde activiteiten die jouw gasten het beste van zichzelf laten geven.

Winter Games teambuilding wordt gegarandeerd een knaller! Omring jouw gasten met een winterse sfeer tijdens hun eigen après ski party. Deze activiteit bestaat uit semi-actieve spellen waarbij je het in teams tegen elkaar opneemt. Je wordt kampioen als jouw team aan het einde van de spellen de meeste punten heeft gescoord en de teams het tegen elkaar opnemen in verschillende activiteiten. Vang de ijspegel, krul het bierglas, hang de skibroek op ofvecht tegen de sneeuwpoppen. Deze activiteiten zijn zowel te combineren voor bedrijfsevenementen om teambulding te creëren als voor groepen om zich simpelweg te vermaken.

Festival food court

Last but not least, FOOD. Een evenement is niets zonder eten en drinken... een persoonlijk advies van UP, wees niet te zuinig! Een gast met goed eten is een gelukkige gast. En het mooie is dat je het aangepast kan worden aan de seizoensproducten. Je kan marshmellows of speciale cocktails toevoegen die je brengt naar een kerstsfeer die je zal verrassen, en dat is belangrijk. Als een gast wordt verrast zal hij/zij zich het evenement nog lang herinneren.

Kortom, bij UP events hebben we het motto ''can do'' ongeacht of het koud is, regent of dat er een pandemie tussen zit, we richten ons altijd op het creëren van speciale evenementen en speciale momenten. Het overwinnen van het ''laagseizoen'' is een uitdaging die veel bedrijven moeten overwinnen maar het is niet iets dat geen succes kan worden. De echte uitdaging is om anders te zijn.

Als je meer inspirerende inhoud wilt over evenementen en activiteiten, bekijk dan onze website UP Events

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!