Eventfreelancers: passie, ervaring en nét dat stapje meer!Eventfreelancers: passie, ervaring en nét dat stapje meer!
Back Back Nieuws

Eventfreelancers: passie, ervaring en nét dat stapje meer!

11 juni 2021

Ze hebben een enorme liefde voor het vak, bergen ervaring, zijn een vat vol creativiteit en hebben een gezonde dosis lef. Deze karaktereigenschappen gelden zonder uitzondering voor de vele freelancers in de evenementenbranche. De evenementenmarkt mag zich rijk mag rekenen met deze multitalenten en duizendpoten die jouw evenement naar een hoger plan tillen!

Kun jij voor een tijdelijk project wel een extra handje gebruiken, zoek je een ervaren sparringspartner óf geef je graag het hele project uit handen? Jouw spin-in-het-web vind je via deze speciale freelancerspagina.

Event Freelancer: Stijl, kennis en netwerk

De flexibiliteit van een freelancer past bij uitstek bij de pieken en dalen die horen bij de evenementenbranche. Je kunt een freelance event professional inzetten op projectbasis of als interimmer, waardoor je de tijdelijke voordelen ervaart maar weinige vaste lasten hebt. Zo kun je een freelancer inzetten als je vaste kracht tijdelijk niet inzetbaar is vanwege bijvoorbeeld zwangerschapsverlof, het team het te druk heeft om de organisatie van een evenement erbij te doen of wanneer je op zoek bent naar een gespecialiseerde kracht voor dat ene specifieke onderdeel van jouw evenement of om de organisatie nét even dat stapje extra te laten zetten. Met freelancers kun je bovendien goede afspraken maken over de duur, vergoeding en omvang van de opdracht. En de freelancer zelf? Die doet waar zijn of haar passie ligt: de afwisseling, snelheid en verschillende opdrachtgevers zijn precies waarom ze gekozen hebben voor het freelance bestaan! ‘Regelen, coördineren en communiceren vind ik tof’, vertelt bijvoorbeeld Martine Ligthart van Cross my Heart Events. ‘Evenementen plannen, het van start tot finish organiseren. Het samenbrengen van mensen, impact maken en iedereen laten genieten.’

Kameleon

Niet elke organisatie heeft een team in huis met de kennis om een spetterend evenement te organiseren – zeker niet als het ook nog eens perfect binnen de marketingmix moet passen. Het grote voordeel van het inzetten van een freelance-eventmanager: je kunt met iemand in zee gaan die precies bij de stijl van jouw beoogde event past. Hij of zij neemt de kennis van verschillende evenementen voor meerdere opdrachtgevers met zich mee én beweegt zich vaak in een poule met verschillende andere freelancers. Een enorm waardevol netwerk waar jij als opdrachtgevers alleen maar je voordeel mee kunt doen. Freelance-eventmanager Britt van Engeland van B. your eventmanager kan dit beamen: Freelancers hebben vaak één of meerdere specialismes, maar door de wisselende opdrachten die ze uitvoeren hebben ze ook veel aanvullende ervaring. Hier kun je specifiek op werven en selecteren.’ Bovendien voegt ze toe: ‘Als freelancer ben je gewend om je als een kameleon aan te passen aan de bedrijfsomgeving en cultuur. Hierdoor word je echt tijdelijk onderdeel van het team.’

Oneindige passie

Naast de flexibele aard van het werken met freelancers, krijg je er nog een enorme bonus bij: freelancers hebben een oneindige passie voor hun vak. Ze houden van stevig doorpakken, steken de handen graag uit de mouwen, hebben een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en zetten zich voor meer dan 100% in voor een onvergetelijk resultaat. ‘Aangezien ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn opdrachten en inkomsten, zet ik me voor 300% in voor een tevreden klant’, zegt ook Britt.

Freelancersplatform

Het aanbod aan freelancers groeit de laatste jaren enorm. Hoe zorg je dat je juist díe persoon te pakken krijgt die bij jouw bedrijf past? Op het freelancersplatform brengen wij vraag en aanbod bij elkaar te brengen. We hebben een grote database met freelancers binnen allerlei specialismen van de evenementenbranche. Eventmanagers, maar ook eventfotografen, eventstylisten, eventtechnici, eventmarketeers. Dat scheelt heel wat zoekwerk!

Werk jij regelmatig samen met freelancers of ben je op zoek precies die ene goede eventfreelancer voor jouw evenement? De komende maand zijn de vrijdagen op Events.nl Freelance Friday! Elke vrijdag stellen we je op Instagram & Facebook voor aan een aantal freelancers uit ons bestand.

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!