Eventfreelancer: als een kameleon in de huid van de opdrachtgever Eventfreelancer: als een kameleon in de huid van de opdrachtgever
Back Back Nieuws

Eventfreelancer: als een kameleon in de huid van de opdrachtgever

18 juni 2021

Welke meerwaarde levert de inzet van een eventfreelancer nu eigenlijk? Benieuwd hoe een van onze freelancers dat ervaart? Met hulp van B. Your Event Manager zetten we in dit artikel voor je op een rijtje waarom de inzet van een freelancer jouw evenement naar een hoger plan kan tillen! Tipje van de sluier? Een flinke dosis extra energie, extra (specifieke!) expertise en minder vaste kosten.

Op onze speciale Freelancepagina vind je verschillende eventfreelancers, vol eventexperts met verschillende expertises die alle hoeken van het evenementenspectrum beslaan! Lees hieronder verder:

Maar wacht: hoe zit dat dan als je een freelancer inhuurt? Dat hangt helemaal af van de afspraken die je maakt en het project waar je hulp bij kunt gebruiken. Zo kun je een freelancer zowel op projectbasis als op interimbasis inhuren. Zo kun je denken aan een freelancer als je tijdelijk specifieke expertise nodig hebt, maar ook als er periodiek versterking nodig is. Natuurlijk is een freelancer ook heel geschikt om in te huren als er iemand met zwangerschapsverlof gaat. Een tip, kader de opdracht duidelijk en hang er een periode aan vast. Dat werkt voor zowel de organisatie als de freelancer prettig. Britt van Engeland van B. Your Event Manager: ‘Ik vind het een leuke uitdaging om als een kameleon in de huid te kruipen van een organisatie, de bedrijfscultuur eigen te maken en met een frisse blik en flinke dosis energie mijn expertise in te zetten.’

Waar kan een freelancer juist nú bij helpen?

De eventbranche heeft een pittige periode doorstaan. Het afgelopen jaar vroeg een andere aanpak, alle bijeenkomsten online! Dit is een hele andere wereld die grotendeels ook om andere expertise vraagt dan live events. Freelancers met deze expertise zijn dan ook schaarser, waardevol en vaak ook nog eens flexibel. Daarbij hebben veel bedrijven in de evenementenbranche personeel moeten laten gaan. Nu de branche weer aan de slag kan, is er een enorme vraag ontstaan naar eventprofessionals. De vraag naar freelancers zal dan ook sterk gaat toenemen. Een freelancer kun je slim inzetten voor een bepaalde tijd in te zetten, bijvoorbeeld totdat je weer de financiële middelen of de zekerheid hebt om vast iemand in dienst te nemen of in de tussenliggende periode waarin je op zoek bent naar een geschikte kandidaat voor de lange termijn.

Waarom je nooit moet bezuinigen op freelancers

Op goed, hardwerkend personeel moet je nooit bezuinigen! Zelfstandigen zetten vaak altijd nog een extra tandje bij. Ze zijn ondernemend, zelfstandig, flexibel en hebben vaak een expertise. Daarbij zijn ze vaak breed onderlegd, aangezien je niet alleen je expertise als dienst inzet, maar ook je eigen marketing, sales, financiën, website en social media beheert. Daarbij is het onderhouden van je netwerk en relaties iets wat ook altijd aandacht nodig heeft. Kortom freelancers zijn vaak ook nog eens multitalenten! ‘Ik was altijd wel een ondernemende harde werker’, vertelt Britt. ‘Maar nu ik mijn eigen boontjes moet doppen en nog liever wil dat klanten blij en tevreden met mij zijn zodat ze me nog eens terugvragen voor opdrachten, zet ik me altijd voor 200% in.’

Eventfreelancers: waardevolle kennis en ervaring

Wil je een echte expert op een bepaald vlak? Dan heeft de freelancer die jij in het oog hebt echt de nodige kennis en ervaring om jou verder te helpen. Die kennis en ervaring is zeer waardevol. Dat daar een passend prijskaartje aanhangt is dan niet meer dan logisch. Maar het voordeel voor jou als werkgever is ook dat, mocht je bijvoorbeeld een aantal evenementen per jaar organiseren, maar niet genoeg om iemand full- of parttime in dienst te nemen, een freelancer de oplossing kan bieden. Tijdelijke ondersteuning scheelt dan al met al toch ook weer in de vaste personeelskosten. Bovendien draagt een freelancer veel risico zelf, betaalt haar/zijn eigen AOV en pensioen. Daar hoef je als werkgever dan ook niet voor te zorgen. 

Met die extra inzet, extra expertise én flexibele invulling zet jij als opdrachtgever of locatie moeiteloos de allerbeste evenementen neer! Overtuigd?

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!