Event organiseren? Focus op virusveiligheidEvent organiseren? Focus op virusveiligheid
Back Back Nieuws

Event organiseren? Focus op virusveiligheid

01 augustus 2022

Nieuwe coronagolf, het ontbreken van een coronastrategie, zicht op nieuwe lockdown. Het zijn krantenkoppen die we liever niet langs zien komen. In het Inspiratiemagazine Q3 & beyond helpt het COVID Kenniscentrum voor Evenementen (CKVE.nl) je om zin en onzin van elkaar te onderscheiden, brengt het laatste nieuws, verzamelt waardevolle informatie en heeft als voornaamste doel om kennis te genereren die op lange termijn bijdraagt aan de virusveiligheid van evenementen.

Met het COVID Kenniscentrum voor Evenementen (CKVE.nl) lanceerde Fieldlab een online platform waar zij alle informatie over COVID in relatie tot de evenementenbranche makkelijk toegankelijk maken. Het is hiermee een vervolg op Fieldlab Evenementen met als voornaamste doel om kennis te genereren die op lange termijn bijdraagt aan de virusveiligheid van evenementen. Een fijn startpunt als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen dus.

Waardevolle informatiebron evenementenorganisaties

Op het platform COVID kenniscentrum voor Evenementen zijn alle mogelijke vragen rondom Covid en daarmee samenhangende specifieke antwoorden op een praktische manier gebundeld. Vragen over de huidige regels, het waarom van deze maatregelen, praktische handvatten en de achtergrond van de onderzoeken die hieraan ten grondslag liggen? Het platform is hierdoor een waardevolle informatiebron voor zowel vergunningverleners, adviseurs, organisatoren of leveranciers. Het kenniscentrum geldt daarnaast ook als informatiebron voor media, educatieve instellingen en studenten. Op zoek naar informatie over lopende onderzoeken, nieuws en archiefmateriaal rondom Covid? Ook daarin voorziet het platform.

Risicotaxatiemodel TU Delft en Fieldlab Evenementen

Een van de belangrijkste doelen van CKVE is om de bestaande risicotaxatiemodel dat de TU Delft en Fieldlab Evenementen samen ontwikkelden, inzichtelijker te maken. Dat model geeft betrouwbare voorspellingen voor de besmettingsrisico’s en is via het portal bereikbaar zodat de volledige evenementenbranche van deze kennis profiteren.

Up to date

CKVE blijft up to date en past de pagina aan met iedere wijziging van de maatregelen. Zo vind je op de website tientallen onderwerpen zoals bezoekersdata, BCO-afspraken met GGD, toegangscontrole en veel meer. Ook zijn er lopende onderzoeken, nieuws en archiefmateriaal te vinden op CKVE.nl. Nieuws en updates vind je op CKVE.nl. actuele ontwikkelingen ook zoveel mogelijk aangekondigd via LinkedIn en Facebook van Fieldlab Evenementen.

 

Lees het hele artikel in het Inspiratiemagazine Q3 & beyond

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!