Back Back Achter de schermen

Evenementenorganisatoren blikken vooruit tijdens Effect Ivent

30 januari 2012

Effectivents organiseerde onlangs de vierde editie van Effect Ivent in De Glazen Ruimte in Maarssen met het thema ‘Blik Vooruit!’. Effect Ivent biedt hiermee een platform voor iedereen die zich binnen de evenementenbranche wil blijven ontplooien, up-to-date wil blijven van de laatste trends en ontwikkelingen en wil sparren met ‘collega’-organisatoren.

Superbrainstorm door Joop Vos
Ruim 65 evenementenorganisatoren werden welkom geheten door dagvoorzitter Joop Vos middels een muzikaal introlied. Om het publiek mee te nemen in het thema ‘Blik Vooruit’ vond er een Superbrainstorm plaats. Op interactieve wijze gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek over twee stellingen: ‘Hoe kunnen we de opkomst bij een evenement positief beïnvloeden?’ en ‘Hoe kan je social media op een goede manier inzetten voor je evenement?’

Inzet social media nog onbekend terrein
De aanwezigen benadrukten het belang van een juiste locatie, goede inhoud, social media en het kennen van je doelgroep als aandachtspunten om de opkomst van je evenement positief te beïnvloeden. De inzet van social media tijdens een evenement bleek bij vele in de zaal nog onbekend terrein te zijn. Een enkeling opperde het idee om social media vooraf in te zetten om de juiste inhoud, waar de doelgroep op zit te wachten, te bepalen voor je evenement.

Verdiepende workshops
Na de brainstorm was het tijd voor de parallelsessies in de bovenzalen van De Glazen Ruimte. De aanwezigen konden kiezen uit zes verschillende workshops alle gericht op het thema Blik Vooruit. Zo werd o.a. gebrainstormd met een creatieve blik, was het mogelijk te werken aan een overtuigende blik op jezelf, werd uitleg gegeven over meetings in tijden van de Facebookgeneratie en werd gediscussieerd over Event Organizers als ondernemers.

Effect Ivent 2013
Het thema ‘Blik Vooruit’ werd in details de gehele dag doorgetrokken. Zo werd het pauzehapje in blik geserveerd en kregen de aanwezigen na afloop een klok in blik als give away. Aan het einde van de dag werd onder genot van een hapje en drankje alle inspiratie en informatie van de dag met elkaar besproken. Effectivents kan terugkijken op een geslaagde editie en kijkt met enthousiasme uit naar de 5e jubileumeditie van Effect Ivent volgend jaar op donderdag 17 januari 2013.

Bekijk hieronder de sfeerreportage van deze dag:

Fotografie: Unit 10 Fotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!