Evenementenbranche blij met schrappen limiet aantal gastenEvenementenbranche blij met schrappen limiet aantal gasten
Back Back Nieuws

Evenementenbranche blij met schrappen limiet aantal gasten

25 juni 2020

De Nederlandse evenementenbranche is tevreden met het schrappen van het maximum aantal bezoekers bij het organiseren van zakelijke bijeenkomsten. Dat laat het EventPlatform Nederland na de persconferentie van woensdag 24 juni weten. In deze persconferentie heeft de regering laten weten dat het maximum van 100 bezoekers niet zal worden gehandhaafd per 1 juli, zolang de anderhalve meter afstand in acht wordt genomen. Het EventPlatform zet wel vraagtekens bij de financiële consequenties van het handhaven van de anderhalve meter.

'Uiteraard zijn we blij dat onze sector weer grotere evenementen kan organiseren,' laat eventprofessional Riemer Rijpkema weten namens EventPlatform Nederland. 'Maar het schrappen van deze maatregel is nog lang niet voldoende voor onze sector om weer rendabel evenementen te organiseren. Deze verruiming biedt in ieder geval meer perspectief dan verwacht.'

Financiële ondersteuning

Momenteel is het EventPlatform Nederland samen met de Alliantie van evenementenbouwers in constructief overleg met een staatssecretaris en meerdere ministers. 'We hebben goede hoop op eventuele aanvullende maatregelen, bijvoorbeeld een steunfonds,' aldus Rijpkema.

Bij het EventPlatform Nederland zijn onder andere verengingen van locaties, organisatiebureaus, beurs en congresorganisatoren, cateraars, eventprofessionals en verhuurbedrijven aangesloten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!