Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam AhoyEurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam Ahoy
Back Back Nieuws

Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam Ahoy

29 oktober 2019

De kogel is door de kerk: het Eurovisie Songfestival 2020 zal georganiseerd worden door de stad Rotterdam en het festival zelf zal plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. Dit is natuurlijk een fantastische uitdaging voor Rotterdam, maar ook voor heel Nederland. Het is de eerste keer in 44 jaar dat Nederland het Eurovisie Songfestival mag organiseren.

Nederlandse zege in 2019

Het Eurovisie Songfestival 2019 werd gehouden in de Israëlische stad Tel Aviv. Nederland vaardigde de zanger Duncan Laurence af, die de halve finale op 16 mei glansrijk won. De bookmakers waren al geruime tijd duidelijk: Nederland zou er dit jaar met de zege vandoor gaan. Ze kregen gelijk. Op 18 mei werd de finale gehouden en Duncan Laurence won voor Nederland het Eurovisie Songfestival. Het is voor Nederland de vijfde Songfestival-overwinning en de eerste overwinning sinds 1975. Dit heeft tot gevolg dat Nederland het Eurovisie Songfestival 2020 mag organiseren.

Keuze voor Rotterdam

Al direct na de overwinning van Nederland boden Nederlandse steden al aan om als gaststad op te treden. Uiteindelijk bleven er vijf steden over die een bidbook aanboden. Dit waren de steden Maastricht, Rotterdam, Arnhem, Utrecht en Den Bosch. Op 16 juli bleek dat de NPO, de omroep die het Songfestival organiseert, uiteindelijk zou gaan kiezen tussen Maastricht of Rotterdam. Na enkele bezoeken van de organisatoren aan beide steden, werd de winnaar op 30 augustus bekendgemaakt. Het zou Rotterdam worden en de locatie Rotterdam Ahoy.

Betrouwbare keuze

Het Eurovisie Songfestival organiseren is iets wat Rotterdam Ahoy zeker wel aankan. De accommodatie heeft dan ook ruime ervaring in het organiseren van grote congressen, beurzen, concerten en evenementen. Rotterdam Ahoy behoort dan ook tot één van Nederlands grootste evenementenlocaties. De geschiedenis van Ahoy gaat terug tot 1950, toen de locatie nog de plek was waar tegenwoordig Erasmus MC staat. In 1968 werd er begonnen met de bouw van het huidige gebouw aan de Zuiderparkweg. Deze locatie werd in 1970 geopend. In de loop der jaren heeft er regelmatig een uitbreiding plaatsgevonden, waardoor Rotterdam Ahoy vandaag de dag uit zes hallen bestaat met een totale oppervlakte van 30.000 m².

Kaartverkoop Eurovisie Songfestival 2020

De kaartverkoop voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam is nog niet van start gegaan. De verwachting is dat dit in december zal gebeuren. Ongetwijfeld zal dit een dure aangelegenheid zijn. Helemaal als tickets in de maanden die gaan volgen ook op websites als Marktplaats terecht gaan komen. Ook moet je oppassen met valse tickets, want je kunt er vanuit gaan dat dit fenomeen ook bij een dergelijk evenement te zien zal zijn. Als je achter het net vist en je afhankelijk bent voor tickets van tweedehands websites, dan is het verstandig om een rechtsbijstandverzekering te hebben. Mocht je dan opgelicht worden met valse tickets, dan kun je met je rechtsbijstandverzekering in de meeste gevallen succesvol procederen. Verkopen van valse tickets is verboden en er staan zware straffen op.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!